caes

Montseny El mateix divendres 8 de març

El Museu Etnològic del Montseny acull la II Jornada de debat "La dona al Montseny"

26/02/2024

El divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Museu Etnològic del Montseny - La Gabella, a Arbúcies, acollirà la segona jornada de debat "La dona al Montseny", organitzat per Arremangades, associació de dones del Montseny i el mateix museu. La taula debat, que començarà a les 5 de la tarda, se centrarà en la transmissió oral dels sabers de les dones del Montseny. Com podem recollir i preservar aquests coneixements?

Hi participaran M. Àngels Bonet Galobart, farmacèutica i autora del llibre Plantes, remeis i cultura popular del Montseny - Etnobotànica d'una Reserva de la Biosfera, i Helena Masnou Planas, educadora social, psicoterapeuta, artista i coautora de l'exposició "Dones del Montseny, tresors de la memòria".

Ambdues explicaran les seves experiències fruit d'entrevistes realitzades a dones del Montseny i del seu posterior treball. Seguidament, debatrem sobre la importància de poder recollir els coneixements de les dones del Montseny. 

A dos quarts de vuit del vespre hi haurà la inauguració de l'exposició "Dones del Montseny, tresors de la memòria" al mateix museu. L’exposició il·lustra la història de set dones de més de 80 anys que viuen a diversos llocs del Montseny. El treball compta amb fotografies del fotoperiodista Jordi Borràs, amb imatges de dones fent diferents tasques del dia a dia. 

Aquestes imatges van acompanyades d’objectes significatius per a la vida d’aquestes dones: objectes com coberteria, vestit de núvia, herbes remeieres.... La mostra va acompanyada de les entrevistes que es van fer a les protagonistes.

A l’acte també hi haurà una mostra de serveis i productes d'Arremangades. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, ODS,