Montseny
Xerrada i debat

El projecte Life Tritó Montseny visita l'Equador

$urlFileEntry

Amat presentant el projecte. Autor: XPN

05/03/2020

El passat mes de febrer, es va presentar el projecte Life Tritó Montseny a les instal·lacions de 'El Jardín de los Sueños' (l'Equador). La xerrada va anar a càrrec de Fèlix Amat, col·laborador extern del Life Tritó Montseny i herpetòleg especialista.

El Jardín de los Sueños” és un projecte de conservació dels boscos tropicals de la província de Cotopaxi, a l'Equador. Es manté mitjançant la compra de finques i la seva gestió vers l’ecoturisme, que alhora permet dinamitzar la població local. La missió és restaurar, conservar i valorar el patrimoni natural, així com fomentar l’ús correcte dels recursos naturals per part de les persones que hi viuen. L’objectiu principal és la conservació d'allò que queda de bosc equatorià de baixa altitud del Chocó.

A la presentació, van assistir-hi alumnes de la Universitat de Navarra que es trobaven a les instal·lacions de “El Jardín de los Sueños”. Hi realitzaven tasques de voluntariat relacionades amb les problemàtiques de l’ús de l’aigua dels torrents per part dels habitants del municipi de Laureles de Guasaganda.

Després de la presentació del projecte Life Tritó Montseny, es va obrir un espai de debat entre en Fèlix Amat i els assistents. Es va arribar a la conclusió que, tot i les diferències existents entre la selva del Chocó i els boscs mediterranis del Montseny, existeixen problemàtiques similars pel que fa a la gestió dels recursos hídrics.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Notícies d'arreu, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,