Montseny
Una acció a favor de la biodiversitat d'aquesta zona del Montseny

Els voluntaris recuperen tres prats de dall a la vall de Santa Fe

$urlFileEntry

Voluntaris a Santa Fe. Autor: Cercle Voluntaris

09/10/2017

El dissabte 7 d’octubre, una vintena de membres del Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs Naturals van desplaçar-se fins al Centre d’Informació Can Casades per netejar tres prats i, d’aquesta manera, recuperar els prats de dall de la zona, una acció que afavoreix i potencia la biodiversitat que impliquen aquests ecosistemes.

Un cop a lloc, els tres tècnics de manteniment i la tècnica d’ús públic de la Reserva de la Biosfera i Parc Natural del Montseny que esperaven els voluntaris van explicar-los com durant els últims anys han desaparegut els prats de dall de tota la zona i com això afecta la biodiversitat del Montseny, així que tots els participants es van dirigir cap als diversos prats per fer retornar aquesta tradició a la zona.

Després de tres hores de feina traient pedres, fusta morta i restes dels antics hivernacles que hi havia, els voluntaris van acabar cansats, però molt satisfets del resultat.

A continuació, la vintena de voluntaris van gaudir de l’audiovisual del Parc Natural del Montseny al Centre d’Informació Can Casades i, per acabar la jornada, van tenir el privilegi de dinar a l’ombra de tres sequoies gegantines que els van fer bona companyia durant tot l’àpat.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Paisatge, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, hàbitats, Gestió del medi,