Montseny | Xarxa de Parcs Naturals
A vuit indrets i en tres idiomes: català, castellà i anglès

S'instal·len nous plafons informatius del projecte Life Tritó Montseny

$urlFileEntry

Plafó instal·lat al CI Fogars de Montclús. Autor: XPN

16/10/2018

Un dels elements de difusió previstos en el marc del Life Tritó Montseny és l'elaboració de plafons informatius. Aquests contenen informació del projecte, els objectius i les diverses accions a realitzar durant els quatre anys de durada del programa. Estan escrits en tres idiomes: català, castellà i anglès.

En total, s’han dissenyat vuit panells informatius, de 120 x 90 cm. El material està format per una fulla d'alumini de 3 mm de gruix instal·lada sobre un suport de fusta. La impressió dels panells es va realitzar de forma digital, en laminatge per a exteriors i antigrafit.

Tots els plafons s’han instal·lat a l'exterior, a vuit indrets diferents:

1 al Zoo de Barcelona, 1 al Centre de Cria de Torreferrussa, 1 al Centre de Cria de Pont de Suert, 1 al poble del Brull, 1 al poble de Montseny, 1 a Fogars de Montclús, 1 a Santa Fe i 1 a Vallcàrquera.

La majoria d'aquests plafons s’han instal·lar verticalment, excepte el de Pont de Suert i el del Zoo de Barcelona, que s’ubiquen sobre un suport tipus faristol.

Projecte Life de conservació del Tritó del Montseny

El projecte de conservació del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), coordinat per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Zoo de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Forestal Catalana, va ser seleccionat com a Projecte LIFE per la Unió Europea. Té un pressupost total de 2.971.276 euros, el 60 % dels quals els aporten els socis del projecte i el 40 %, la Unió Europea. Així, es promouran accions per millorar l’estat de conservació d’aquesta espècie durant els pròxims anys i fins al 2020.

 

Algunes d’aquestes accions consistiran a reduir les amenaces identificades sobre el tritó del Montseny, millorar l’estat de l’aigua dels torrents del Parc Natural del Montseny, ampliar l’àrea de distribució de l’espècie a través de la reintroducció d’exemplars criats en captivitat, assegurar la seva variabilitat genètica i conscienciar sobre la importància d’aquesta espècie, entre d’altres.

 

Per a més informació sobre el projecte Life Tritó Montseny, a més a més de seguir el compte de Twitter, també podeu visitar el canal Youtube i la pàgina web.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Educació ambiental, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Divulgació, Publicacions,