caes

Montseny | Foix El dimarts 26 de febrer al Casal de Cultura del poble de Montseny

Segona trobada conjunta de les Meses Territorials de l'Alt Penedès, Montseny i Terres de l'Ebre

11/03/2019

En el marc del projecte Life Clinomics, el qual té per objectiu principal trobar oportunitats i reptes de l'economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic, es van aplegar al poble de Montseny al voltant d'una seixantena de persones, responsables d'administracions públiques i del sector privat dels tres territoris.

Aquesta trobada tenia un objectiu doble, per una banda, tractar el tema del finançament i les assegurances relacionades amb l’adaptació al canvi climàtic i, per una altra, promoure un debat enriquidor per crear sinergies entre les accions i els actors dels tres territoris.

Durant la sessió es van presentar les accions pilot de cada territori que es duran a terme al llarg d'aquest any així com es va compartir el treball que ha tingut lloc a cada espai. També hi va haver temps per realitzar un treball participatiu amb agents dels tres sectors del projecte (turístic, forestal i agroramader i pesquer) per trobar la possibilitat de realitzar accions conjuntes i sinergies de treball comú.

Es va aprofitar la trobada per signar un acord de col·laboració entre la Reserva de la Biosfera del Montseny i la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre, notícia que podeu ampliar en aquest enllaç.

La vetllada va finalitzar amb un tast de productes del Montseny a càrrec de la Formatgeria del Montseny, que van donar a conèixer els seus formatges i altres productes del territori a Can Gorgs, una de les masies situades al poble de Montseny.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: hàbitats, Paisatge, Planificació i avaluació, Montseny, Gestió del medi, Normativa, Biodiversitat, Diputació de Barcelona, Foix, Divulgació, Meteorologia, Recerca i seguiment, general,