Montseny
En el marc de les accions de conservació del programa Life Tritó Montseny

Trobada d'experts per definir l'estratègia de reintroducció del tritó del Montseny

$urlFileEntry

Experts a Fontmartina. Autor: Life Tritó Montseny

03/04/2019

El dijous 28 de març, es va celebrar a Fontmartina una jornada de reintroducció del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) durant la qual es van consensuar tant els criteris sobre els indrets escollits com les característiques dels exemplars que s’haurien d’alliberar.

En el marc de l’acció C.15 (Identificació d’àrees potencials de reintroducció del tritó del Montseny), va tenir lloc aquesta jornada amb l’objectiu de decidir, de forma consensuada, l'estratègia per dur a terme la reintroducció de noves poblacions de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) al seu hàbitat natural.

La trobada va tenir lloc a l’Estació Biològica del Montseny (Fontmartina, Fogars de Montclús) al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Van assistir-hi divuit especialistes de l’àmbit de la recerca, la gestió del patrimoni natural i l’administració.

El debat va ser conduït per investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. A partir d'una sèrie d'interrogants referents a la reintroducció d'espècies, es va debatre l'estratègia més idònia per reintroduir exemplars del tritó del Montseny que han estat criats en captivitat. Abans d’aquesta reintroducció cal definir aspectes referents a les noves localitats així com les característiques de les poblacions alliberades.

La jornada va ser molt productiva i es van consensuar tant els criteris sobre els indrets on es podria reintroduir l'espècie com les característiques dels exemplars que s’haurien d’alliberar.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web Life Tritó Montseny.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,