Alumnes de l’Institut Hoteler de l’Alguer visiten el Parc del Garraf de la mà del programa el Parc a taula
Els joves cuiners, caminant a prop de Vallgrassa. Autor: Depana
Coneixent el parc, amb Xavier Roget. Autor: Depana
Parc a taula promou “Joves cuiners del parc”, activitat del Parc a taula que promou l’intercanvi entre escoles de cuina vinculades a espais naturals. En aquest cas, l’intercanvi va ser, del 16 al 23 de novembre, entre alumnes de l’especialitat de cuina i sala entre l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, pertanyent a l’Istituto Istruzione Superiore Piazza Sulis Alghero (IIS-IPSAR), i l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges.
L’objectiu és intercanviar experiències entre dues escoles de cuina que estan situades en destinacions turístiques molt reconegudes, i a l’entorn d’un espai d’interès natural: el Parco Naturale Regionale di Porto Conte en el cas de l’Alguer, i el Parc del Garraf en el cas de Sitges, dos parcs mediterranis formalment agermanats des de l’any 2014.
El resultat esperat és que els alumnes valorin la singularitat dels espais naturals on se situen les seves respectives escoles, dels productors i elaboradors agroalimentaris que treballen en aquests espais, dels seus productes, i que tota aquesta singularitat i valors vinculats al territori els alumnes, que són futurs cuiners, els incorporin a la seva manera de cuinar.
Així, del 16 al 23 de novembre, un grup de 8 alumnes algueresos, 4 de cuina i 4 de sala, de l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, han fet estada a l’Escola d’Hoteleria de Sitges, de l’Institut Joan Ramon Benaprès, i el 18 de novembre han visitat el Parc del Garraf, acompanyats per gestors del programa Parc a taula i de la Xarxa de Parcs Naturals, per visitar alguns productors locals i conèixer els reptes i propostes de gestió d’aquest territori.
L’Obra Cultural de l’Alguer, per la seva banda, ha col·laborat en la iniciativa impartint un curs de català als alumnes algueresos, enfocat a la pràctica professional de la restauració.
Està previst que l’intercanvi continuï a finals de maig, quan un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i gastronomia i Serveis en Restauració de l’Institut Joan Ramon Benaprès viatgin a l’Alguer per, durant quatre setmanes, integrar-se amb l’Escola d'Hoteleria Emilio Lussu, i conèixer productors i treballar en restaurants vinculats al Parco Naturale di Porto Conte, adherits a la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) d’aquell espai natural.
Joves Cuiners del Parc es va iniciar en el curs escolar 2022-2023, per la qual cosa aquesta és la segona edició, i la voluntat de totes les parts implicades és que aquest intercanvi es consolidi i perduri en els futurs cursos.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Garraf, Parc a taula, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,