caes

Parc Agrari Entre altes activitats, es van organitzar dos tallers

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat celebra els 25 anys amb una festa amb els infants dels casals d'estiu

12/07/2023

Donar a conèixer el Parc Agrari del Baix Llobregat i els aliments que s’hi cultiven és una de les prioritats del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Amb aquest objectiu, en el marc de la celebració dels 25 anys del Consorci, s’ha organitzat a la Masia Can Comas una festa amb una setantena de nens i nenes dels casals d’estiu de Fundesplai.

La Puput Punxetes, la mascota del Baix Llobregat, ha donat la benvinguda als participants de la jornada, que ha tingut lloc a Can Comas. A continuació, de la mà d’Unió de Pagesos s’ha realitzat l’actuació "Disfruita-la Parc Agrari del Baix Llobregat", on el grup d’animació La Cremallera ha explicat als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta a la seva salut. La festa s’ha completat amb un bon esmorzar amb fruita produïda al Parc Agrari del Baix Llobregat. 

A la segona part de la jornada, la mainada ha participat en dos tallers organitzats per Fundesplai. Un dels tallers ha construït un hotel per insectes, per tal de conèixer i entendre la importància dels insectes en l’agricultura, per la pol·linització dels cultius, el control biològic de plagues i per afavorir la biodiversitat. Aquest hotel es quedarà a prop de l’Arboretum de Can Comas (plantació de diferents varietats de fruiters de la comarca) per gaudir-ne tot l’any. També s’ha realitzat un taller de llavors, per posar en rellevància la importància de la recuperació de llavors, amb les quals podem afavorir l’autosuficiència, la sobirania alimentària i la millora de la qualitat dels cultius. Hem creat diversos Nendo-Dango, una bola amb fang, llavors i compost, que amb aigua i temperatura òptima germinarà.

La trobada ha permès que els nens i nenes puguin gaudir d’aquest territori, a tocar de les nostres ciutats, però alhora força desconegut per la ciutadania, amb la voluntat del Consorci de continuar treballant per acostar el Parc Agrari del Baix Llobregat als infants i a la ciutadania en general.  

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Parc Agrari, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,