Parc Agrari | Diputació de Barcelona
Per preservar la seva activitat i entorn natural

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat demana a la Generalitat més protecció

$urlFileEntry

Reunió amb la consellera. Autor: Diputació Barcelona

13/05/2017

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat demana una major implicació de la Generalitat en la gestió d’aquest espai per assegurar-ne la seva protecció com a polígon econòmic del sector agrícola i també com a espai natural. La petició del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat s'ha fet amb motiu de la visita de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, realitzada el dijous 11 de maig i a la qual ha assistit el vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras.

Aquesta primera visita que fa un conseller d’Agricultura de la Generalitat al Parc Agrari ha servit per posar damunt la taula diversos aspectes reivindicatius de protecció d’aquest espai agrícola que ocupa una superfície de 3.348 hectàrees en una zona metropolitana amb una forta pressió urbanística, d’infraestructures i també demogràfica.

Després de la reunió, el vicepresident Guiteras ha destacat la importància de la reunió mantinguda amb la consellera d’Agricultura, per plantejar-li i posar en comú les diferents problemàtiques i també reptes que té plantejats aquest espai de producció agrària situat en plena Àrea Metropolitana. Guiteras ha remarcat que "el Parc Agrari està finançat bàsicament per la Diputació de Barcelona, però demanem la implicació de totes les administracions, i de forma especial la del Departament d’Agricultura, ja que és qui té les competències en aquest àmbit, per tal de poder assolir uns millors objectius de producció, però també de protecció de l’entorn natural".

La importància de la implicació de la Generalitat en la protecció d’aquest espai, tant en l’àmbit de producció agrària com també en el mediambiental i de protecció de la fauna, és vital de cara a assegurar-ne el futur. En aquest sentit, des del Consorci del Parc s’ha demanat a la Generalitat una inversió major per a la millora de la producció agrària, especialment en aspectes com els canals de reg i la gestió de l’aigua, però també per dotar el conjunt de l’espai d’una major protecció de cara a frenar les pressions que existeixen en aquest territori, no només en temes de serveis logístics i d’infraestructures, sinó també urbanístic, per fet d’estar situat a l’Àrea Metropolitana.

Actualment, el Consorci del Parc Agrari està integrat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Pagesos de Catalunya i els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

Amplieu la informació al vídeo següent.

compartir

Font de la informació: Diptuació de Barcelona

Categoria: Parc Agrari, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,