Parc Fluvial Besòs
A càrrec del biòleg Xavier Larruy

Anellament amb rècord de captures a Montcada i Reixac

$urlFileEntry

Balquer. Autor: Quique Carballal

07/09/2017

El dissabte 2 de setembre es va realitzar una sessió d’anellament dirigida pel biòleg i anellador expert en ocells, Xavier Larruy. L’activitat, organitzada per la Diputació de Barcelona, tenia com a objectiu mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'aturen durant les migracions als canyissars, herbassars i a la llera del riu a l’alçada de Montcada i Reixac.

La jornada va anar molt bé, amb un nombre rècord de captures en aquest indret. Es van anellar una gran quantitat de boscarles de canyar i orenetes. Aquest fet demostra l'ús massiu de les parcel·les que fan les espècies citades durant aquesta època de l’any.

Al llarg del matí s’anellaren 118 exemplars de deu espècies, entre els quals destaca un bon nombre d’ocells com la boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus), l’oreneta vulgar (Hirundo rústica), el rossinyol bord (Cettia cetti), el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus) i el blauet (Alcedo atthis).

Altres ocells migratoris d’interès foren el pit-roig (Erithacus rubecula), el rossinyol (Luscinia megarhynchos), el balquer (Acrocephalus arundinaceus), el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus), el mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus), el mastegatatxes (Ficedula hypoleuca) i la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus).

Agraïm la col·laboració de Manel Gómez, Ricard Marcos, Arnau Tolrà, Xesco Macià, Quique Carballal, Rafa González i Javi Oliver, així com la de tots els participants a la jornada. Fins la propera sessió!

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Educació ambiental, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs,