Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Publicador de continguts

Parc Fluvial Besòs
La intervenció reduirà els danys que es causava sobre els ocells

Desmuntatge de les torres elèctriques a la part baixa del Parc Fluvial del Besòs

$urlFileEntry

Torre desmuntada. Autor: Parc Fluvial

29/11/2019

El dijous 28 de novembre, Endesa va iniciar les tasques de desmuntatge de les línies elèctriques de mitja tensió que creuaven el Parc Fluvial del Besòs al terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

L’operatiu es va iniciar a primera hora del matí preparant la zona on s’havia de fer la intervenció per tal de garantir la seguretat dels usuaris del Parc Fluvial del Besòs.

Per aquest motiu, des de primera hora del matí es va acordonar l’àmbit d’actuació per evitar que els curiosos s’apropessin a la maquinària que estava treballant, alhora que es reconduïa el transit de bicicletes oferint un pas alternatiu per la ciutat o donant la volta per seguir circulant aigües amunt.

El pas d’usuaris està interromput des de l’accés de Torrassa fins a la desembocadura, incloent l’accés de Maristany, pel marge esquerre, i l’accés de Cristòfol de Moura, al marge dret. La durada de l’operatiu es preveu de dos dies, durant els quals els informadors del Parc Fluvial del Besòs seguiran vetllant pel compliment de les normes d’ús.  

La retirada de les torres i el cablejat és una mesura que va molt més enllà de l’estètica ja que, des del punt de vista de la biodiversitat, aquesta intervenció reduirà els danys que causava sobre els ocells pels impactes sobre aquests elements aeris.

Podeu ampliar aquesta informació consultant les notícies aparegudes en diversos mitjans: El Punt Avui, El Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, fauna, Parc Fluvial Besòs, Biodiversitat, Gestió del medi, ocells, vertebrats, ODS, general,