caes

Parc Fluvial Besòs L'operació es pot allargar fins a finals de febrer

Escarificat de la gespa al Parc Fluvial del Besòs

24/01/2019

Aquest mes de gener s’han iniciat les tasques d’escarificat de la gespa del Parc Fluvial del Besòs. Aquesta actuació regenera la gespa, elimina l’enteixinat d’arrels, l’herba morta i afavoreix la circulació de l’aigua, l’aire i els nutrients.

La gespa és una coberta vegetal que en el cas del Parc Fluvial del Besòs cobreix 22 h de sòl. La funció de la gespa no només és estètica, sinó que té altres usos com estabilitzar el terreny i donar suport a activitats esportives. També té altres funcions com captar el CO2 de l’atmosfera i emetre oxigen, esmorteir els sorolls i fixar la pols de l’entorn. Al Parc Fluvial del Besòs està formada per diferents espècies capaces de suportar l’estacionalitat així com l’alta freqüentació a la qual està sotmesa. 

Tant el fet de tenir diferents espècies com el fet d’estar a la llera del riu Besòs i que l’ús que se li doni sigui força elevat fa que el manteniment s’estengui al llarg de tot l’any, ja sigui per dur a terme segues, regs o operacions específiques com l’escarificació.

Durant el proper mes, els usuaris podran veure com s’efectua l’escarificació de la gespa del Parc Fluvial. És una operació utilitzada per regenerar la gespa ja que elimina l’enteixinat d’arrels que formen com una capa de feltre, l’herba morta que asfixia el seu bon desenvolupament i afavoreix la circulació de l’aigua, l’aire i els nutrients.

El Servei de Manteniment Integral del Parc Fluvial del Besòs que duu a terme l’empresa URBASER posa a disposició el personal i la maquinària necessària per realitzar aquestes tasques, acotant la superfície dels treballs i els elements susceptibles de ser malmesos.

Atesa l’extensió del Parc Fluvial i en funció de les condicions meteorològiques, aquesta operació es pot allargar fins a finals del mes de febrer.

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Paisatge, flora, Hidrologia, Parc Fluvial Besòs, Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, general,