En la senyalització dels accessos i del carril bici

Millores en la seguretat al Parc Fluvial del Besòs

$urlFileEntry

Prova pilot. Autor: Parc Fluvial del Besòs

04/05/2017

Al final del mes d'abril, es va iniciar una prova pilot per tal de millorar la senyalització dels accessos al Parc i del carril bici de la zona d’ús públic. Aquesta prova s’emmarca dins de les accions que s’estan duent a terme per al nou Pla de Gestió Integral que està redactant el Consorci del Besòs.

Un dels principals conflictes detectats a la zona d’ús públic del Parc Fluvial del Besòs és la convivència entre l’ús de la bicicleta i els vianants en una mateixa calçada. Actualment, l’ús de la bicicleta és molt intens al marge esquerre i es produeixen situacions de risc per als vianants.

Per aquest motiu, s’està creant una senyalització específica en els trams a l’entorn dels accessos que consisteix a dibuixar uns passos de vianants que els donin prioritat per creuar el carril bici; a delimitar el carril bici mitjançant unes pilones flexibles, i també a pintar unes zones en color vermell i instal·lar franges reductores de velocitat tant a les rampes d’accés com al llarg dels carrils amb què els ciclistes redueixin la velocitat quan s’aproximin als punts de creuament de vianants.

La intenció d’aquestes mesures és recuperar l’espai de la bicicleta exclusivament per al gaudi i eliminar-ne l’ús esportiu.

Aquesta prova pilot s’està duent a terme als accessos de Can Zam Nord, a Santa Coloma de Gramenet, i de Miquel Servet, a Sant Adrià de Besòs. L’objectiu és, tanmateix, aplicar les millores a tot l’àmbit del Parc Fluvial.

 

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs,