Parc Fluvial Besòs
En una caixa niu construida per alumnes de l'Institut Escola La Mina

Primera nidificació amb èxit de mallerenga blava al Parc Fluvial del Besòs

$urlFileEntry

Caixa niu construïda per alumnes de l'Institut Escola
La Mina. Autors: Xavier Larruy i Javier Oliver

03/07/2020

Al juny, s’han revisat les onze caixes niu situades al Parc Fluvial del Besòs des de Santa Coloma de Gramenet fins a Sant Adrià de Besòs. A banda de tres caixes ocupades per pardal xarrec (Passer montanus), allò més destacable ha estat la troballa d'una caixa niu, ubicada aigües amunt del pont de Cristòfol de Moura, ocupada per primera vegada per mallerenga blava (Cyanistes caeruleus). A l’interior, s’han detectat tres pollets que s’han anellat per poder fer un seguiment de la seva evolució.

Encara que no es tracti d’una espècie massa remarcable pel fet que s'està estenent pels nuclis urbans i ja nidifica en carrers amb arbres, la troballa és important perquè és la primera vegada que es comprova la nidificació de la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus) al Parc Fluvial del Besòs. Els tres pollets que s'han localitzat a l'interior de la caixa niu han estat anellats per poder-ne fer el seguiment.
 
Amb la col·laboració de l'Institut Escola La Mina

Aquestes caixes niu es van penjar als arbres del Parc Fluvial del Besòs de l’àmbit de Sant Adrià de Besòs el 8 de febrer del 2018 com a resultat d’un Projecte Participatiu de l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Adrià. En el projecte van intervenir els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Escola La Mina, els quals van ser els encarregats de construir les caixes niu.

Des de la Diputació de Barcelona, que gestiona el Parc Fluvial del Besòs a través del conveni d’encomanda subscrit amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Barcelona i el Consorci Besòs-Tordera, es vol donar les gràcies als alumnes de l'Institut Escola La Mina per la feina ben feta i se’ls encoratja a seguir participant en projectes relacionats amb la biodiversitat de l’àmbit Besòs.   

compartir

Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs

Categoria: Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós, Parc Fluvial del Besòs, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs, ODS,