Alumnes de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB visiten la Pahissa del Marquet
Grup d'alumnes durant la seva visita a la Pahissa del Marquet. Autora: Ester Xargay
Un total de setanta-vuit alumnes de l’assignatura Educació de les arts visuals I, de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), acompanyades de la professora Imma Pla Rius van visitar el dimecres 17 de novembre la Pahissa del Marquet, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Allà les esperava Ester Xargay, responsable del centre, per presentar-los l’espai i l’exposició que s’hi pot visitar entorn de l’obra de Felícia Fuster i les videoaccions i instal·lacions realitzades per diverses artistes contemporànies en ressonància amb les Plurivisions i els Haikús visuals de Fuster.
Conèixer de la mà d'Ester Xargay, responsable del centre cultural la Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura, l’obra de Felícia Fuster i les diverses accions de les artistes contemporànies va proporcionar a les estudiants de l’assignatura d’Educació de les arts visuals I noves mirades, noves sensibilitats, nous llenguatges expressius, relacionats amb el cos i la natura i l’experiència estètica i vivencial que ofereix l’art.
Després de visitar l’exposició (més informació aquí), les prop de vuitanta alumnes van triar un espai a l’exterior en l’entorn natural de la Pahissa per presentar-hi diferents accions artístiques. Aquestes són un fragment del projecte que estan realitzant als tallers de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, a partir de l’exposició "Ciència fricció", que s’ha presentat els darrers mesos al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que es pot visitar fins al 28 de novembre.
En els diferents projectes es qüestiona la relació de l’ésser humà amb la natura i les altres espècies, animals i plantes. Idees com equilibri, llibertat, poder, abús, contaminació, educació, evolució i decreixement es posen a debat i també es posa en evidència el rol que se li ha donat a la dona a la societat al llarg dels segles i la seva invisibilitat en el territori artístic i científic, sentint una relació directa de la dona amb la terra i l’abús i degradació a la qual es troben sotmeses les dues.
"Plurivisions" es podrà visitar a la Pahissa del Marquet fins al 19 de desembre del 2021 els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i els diumenges de 10 a les 14 h, amb l'excepció de Nadal i Cap d’Any.
En aquest enllaç es pot consultar i descarregar el programa d'exposicions temporals de la Pahissa del Marquet (juny 2021 - maig 2022).
Properes activitats a l'entorn de Felícia Fuster
L'acte, que compta amb la col·laboració de la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell, començarà a les 11.30 h amb una acció presentació d'un petit llibre d'artista elaborat per Marta Darder, Un botó, un petó (EdiTrons). A continuació, es presentaran els volums següents: Felícia Fuster i Naoyuki Sawada, Poesia japonesa contemporània (Edicions del Reremús); Felícia Fuster, Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils (Cafè Central i Llibres del Segle); Felícia Fuster, Qué nombre. Antologia poètica. Traducció de Caterina Riba i Mireia Vidal-Conte (Godall Edicions); Felícia Fuster, Obra poètica. A cura de Lluïsa Julià (Proa); i Felícia Fuster, Anar, sempre tornar. Antologia d'homenatge. Edició de Lluïsa Julià (Pagès Editors). És previst que la presentació finalitzi a les 14 h.
Font de la informació: Imma Pla Rius (UAB) i la Pahissa del Marquet
Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Educació ambiental, Educació ambiental,