Sant Llorenç-Obac
A Talamanca, dins l'àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç

Presentació del Pla director de les tines del Montcau a la cloenda de la Trobada d'Estudis Pedra Seca

$urlFileEntry

Tarín, Junyent, Puig i Puigcorbè. Autor: Diputació Barcelona

24/10/2017

El Pla director de les tines del Montcau, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, va ser presentat el diumenge 22 d'octubre a Talamanca, en l’acte de clausura de la IX Trobada d'Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca a Catalunya que des del divendres 20 d'octubre va aplegar més d’un centenar d’especialistes. L’acte va comptar amb l’assistència del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i del diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, juntament amb el conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, i l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín.

Aquest Pla director inclou el programa per la preservació, estudi i difusió del conjunt de més d’un centenar de tines que es troben en aquestes valls dels municipis de Mura, Talamanca i el Pont de Vilomara i Rocafort, a la comarca del Bages. Aquest conjunt patrimonial està considerat com les construccions de pedra seca més interessants, ja que tenen tres, quatre o més tines construïdes simultàniament.

En el Pla director hi ha col·laborat la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC), que ha redactat el document per tramitar la declaració com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) de tretze conjunts de tines i la delimitació dels seus entorns de protecció.

També hi ha participat la Xarxa de Parcs Naturals, ja que aquest conjunt es troba situat dins els límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, com agent impulsor de protecció d’aquest conjunt de patrimoni arquitectònic, natural i paisatgístic, així com des de turisme i promoció econòmica.

En la cloenda també es va presentar el llibre de ponències i comunicacions de la IX Trobada d'Estudis, Pedra seca, pedra viva, patrimoni vitícola i desenvolupament econòmic. Aquest llibre estarà a la venda properament a la Llibreria de la Diputació

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Sant Llorenç-Obac,