Montseny | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
Amb tècnics de tots els parcs catalans acreditats amb la CETS

Reunió del grup de treball CETSCAT al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Visita al Molí del Mig. Autor: XPN

05/03/2020

El dijous 27 de febrer, va tenir lloc a Mura, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, la reunió bimestral que es realitza en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). La trobada va comptar amb l’assistència de representants de tots els parcs de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona adherits a aquest programa.

Aquestes reunions de la Xarxa CETSCAT es realitzen als diferents espais naturals per tal de treballar aspectes comuns de la CETS i aprendre dels diversos parcs a l’hora de trobar solucions i proposar-se nous reptes en la gestió. A més a més, les reunions tenen també l'objectiu de donar a conèixer el territori a la resta d’espais naturals i visitar establiments adherits a la Fase II de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Visita a Mura

La trobada del 27 de febrer va celebrar-se a diversos equipaments del municipi de Mura. Així, la reunió i el dinar van tenir lloc al restaurant i allotjament adherit a la CETS Cal Carter i, després, el grup de tècnics va visitar la Casa Museu Molí del Mig, en procés d'acreditació CETS a l'actualitat, on els van ensenyar el funcionament d’un molí molt ben conservat i els van presentar el producte comercial que han creat amb oli de les varietats vera i verdal. 

Mapa d'empreses CETS

En aquest enllaç, podeu consultar el Mapa CETSCAT que mostra els àmbits territorials dels parcs naturals acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (iniciativa de la Federació Europarc) i conté informació de totes les empreses vinculades al sector turístic (allotjaments, restaurants, empreses d’activitats, guies i explotacions agroramaderes que ofereixen visites) que es troben en algun d’aquests àmbits i que, també, estan acreditades amb la CETS.

A la Xarxa de Parcs Naturals, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix compten amb l'acreditació CETS. Trobareu més informació a la pàgina web temàtica Turisme sostenible als espais naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Foix, Garraf, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, ODS,