Marina
A Sant Jeroni de la Murtra

Acció de voluntariat al Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Sant Jeroni de la Murtra. Autor: Cercle Voluntaris

06/03/2017

El dissabte 11 de març, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va realitzar una millora ambiental dels accessos al monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

Per tal de dur a terme la tasca, els membres del Cercle es varen dividir en dos grups de treball. Acompanyats i guiats per personal i guardes del Parc, un grup de treball va dur a terme una actuació de senyalització de la zona i plantació de llavor d’albellatge i plantes ruderals. Un segon grup va ser l’encarregat de fer una plantació d’oms i roures als talussos de delimitació del camí de Sant Jeroni de la Murtra.

El primer grup va revegetar el talús, tot potenciant l’albellatge (Hyparrhenia hirta), una gramínia de la zona, important colonitzadora de zones obertes, per ajudar a establir-se. Els voluntaris es van distribuir al llarg del talús i, ajudats amb aixades, van trencar la part superficial més dura del talús. A continuació, van escampar terra vegetal i sembrar les llavors. Un cop finalitzada la tasca van tancar la zona d’actuació.

El segon grup de treball del Cercle de Voluntaris va plantar freixes, oms i roures als talussos de delimitació de les zones d’aparcament dels accessos al monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Les diverses actuacions fetes es van senyalitzar amb cartells.

Un cop acabada l’acció de voluntariat, els participants van iniciar el camí de Sant Jeroni de la Murtra per visitar el Conreu Sereny, un projecte d’agroecologia dedicat a la producció i comercialització de verdura i fruita ecològica.

A continuació, es van dirigir al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra on van escoltar i gaudir de les explicacions del tècnic d’ús públic del Parc de la Serralada de Marina, Toni Navarrete. El monestir de Sant Jeroni de la Murtra, d'estil gòtic, va ser fundat l'any 1416 i va rebre grans personatges històrics com els Reis Catòlics o Cristòfol Colom.

Per a més informació  sobre les accions de voluntariat ambiental del Cerce de Voluntaris dels Parcs Naturals, consulteu l’enllaç següent i feu-vos seguidors de la seva pàgina de Facebook.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Marina, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,