Garraf
Al Parc del Garraf

Els voluntaris restauren una cabana de pastor i un mur de pedra seca a Vallgrassa

$urlFileEntry

Participants a l'acció. Autor: Cercle Voluntaris

06/10/2017

L’acció de voluntariat va consistir en la recuperació d’una cabana de pastor amb la tècnica de la pedra seca sota el guiatge i amb l'ajuda del Grup Ecologista Quercus.

El dissabte 30 de setembre, una vintena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va acostar-se fins a Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts per recuperar una barraca de vinya, tot submergint-se en una tècnica de construcció tradicional i popular que es fa a partir de pedres encaixades sense l'ús de cap tipus d'argamassa per unir-les, només sorra seca per acabar d'omplir els buits que hi puguin quedar.

Membres del Grup Ecologista Quercus van oferir als voluntaris el seu preuat guiatge i un plus d’explicació teòrica sobre la tècnica i els seus orígens.

Tres hores de feina sense parar van deixar els participants cansats, però molt satisfets del resultat. Malauradament, l’absència de grans lloses planes suficients no va permetre els voluntaris acabar coronant la cúpula i va quedar una obertura superior. Tanmateix, “més val assegurar la part feta que voler córrer massa”, tal com van advertir els membres de Quercus.

Per cloure la jornada, els participants van poder visitar Vallgrassa de la mà d’Arturo Blasco, un dels gestors d’aquest Centre Experimental de les Arts.

Per a més informació sobre el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, podeu consultar la seva pàgina web, pàgina de Facebook, canal de Twitter i Instagram.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Garraf, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,