caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montesquiu L'assistència és gratuïta, si bé cal preinscriure's

'Adaptació local al canvi climàtic', tema de la 2a Jornada tècnica al Castell de Montesquiu

09/09/2016

El proper dijous 6 d'octubre al matí, el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu acollirà la 2a Jornada tècnica programada d'enguany. En aquesta ocasió, el tema abordat serà 'Adaptació local al canvi climàtic. Com ens ajuda la natura?'. La sessió és gratuïta, però és necessari formalitzar la preinscripció abans del 29 de setembre (inclòs).

Amb els canvis que s'estan produint en el clima cada cop més evidents, cal sobrepassar l'actual política de mitigació del canvi climàtic per parlar d'adaptació, per treballar la resiliència dels municipis davant els nous canvis, de la seva capacitat d'adaptació i de com es gestionen els riscos associats al canvi global.

Des de molts municipis s'ha treballat la mitigació del canvi climàtic, sobretot a través de l'impuls dels Plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES) que inclouen la reducció d'emissions, l'augment de l'eficiència energètica o l'impuls de les energies renovables. A l'actualitat, però, cal veure com s'enfoca la planificació i l'acció cap a l'adaptació municipal.

Els ecosistemes naturals contribueixen a reduir la vulnerabilitat davant el canvi climàtic i la seva gestió pot aportar un augment de la capacitat adaptativa del territori davant els riscos derivats del canvi climàtic, ajudant a millorar la qualitat de vida de la població urbana i rural.

Aquesta jornada, organitzada per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona, pretén aprofundir en aquest potencial dels espais naturals i oferir eines per a l'adaptació al canvi climàtic des de la seva gestió.

Més informació i inscripcions a l'enllaç següent.

Us recordem que la 3a i darrera jornada tindrà lloc el dimarts 22 de novembre i tractarà el tema "Activitats fisicoesportives en el medi natural: una mirada municipalista". Us en seguirem informant.

compartir

Font de la informació: Àrea de Territori i Sostenibilitat i Direcció de Serveis de Formació

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Montesquiu, general,