Xarxa de Parcs Naturals
Tots els caps de setmana i els festius

Bus Parc, una opció sostenible per visitar els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç

$urlFileEntry

Bus Parc. Autor: Diputació de Barcelona

08/04/2019

L’octubre passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona van posar en funcionament nous serveis d’autobusos que permeten millorar l’accés amb transport públic als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Tots els caps de setmana i festius s’ofereixen bitllets senzills per a tot el dia així com sistema tarifari integrat. Aprofiteu els propers festius per aparcar el cotxe i gaudir dels parcs d'una manera més sostenible.

La posada en servei d’aquestes línies de transport públic facilita i promou un accés sostenible als espais naturals alhora que millora la mobilitat en unes zones dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que tenen una elevada afluència de visitants.

Les línies estan integrades en el sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, fet que possibilita als usuaris l’adquisició de bitllets integrats que permeten el transbordament tren-bus. Així doncs, aprofitant que aquestes línies tenen parada a estacions de tren, es creen bitllets combinats tren-bus per facilitar que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

Parc Natural del Montseny

El servei de bus al Parc Natural del Montseny està gestionat per l’empresa Sagalés, concessionària de la línia, amb cinc expedicions diàries d’anada i tornada des de Sant Celoni a Mosqueroles, Fontmartina i Santa Fe, que s’amplien fins a nou serveis diaris els caps de setmana i festius de tardor, l’època de l’any amb més afluència de visitants al Parc. El primer autobús surt de l’estació de Renfe de Sant Celoni a les 8.10 h del matí i el darrer de tornada surt de Santa Fe i Fontmartina a les 17.25 h. A l’estiu, la darrera sortida des dels dos punts del Parc s’amplia fins a les 19 h.

Els bitllets senzills tenen un preu de 2,20 euros. El bitllet combinat tren-bus per tal que els visitants puguin arribar a Sant Celoni amb el tren de rodalies de Renfe i allà agafar el servei de bus fins al Parc, té un preu per anada i tornada de 10,80 euros des de Barcelona, de 8,50 euros des de qualsevol estació del tram Granollers Centre - Maçanet-Massanes, i de 13,30 euros des de qualsevol estació del tram Girona-Sils.

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El Bus Parc de Sant Llorenç està en servei tots els caps de setmana i festius amb set expedicions diàries (veure horaris i parades aquí), entre les 8.30 i les 18.50 h, de Terrassa a Coll d’Estenalles, tres de les quals arriben fins a les poblacions del Mura i Talamanca, al costat bagenc del Parc Natural. El recorregut s’inicia a l’estació d’autobusos de Terrassa amb quatre parades urbanes: Terrassa Rambla, Terrassa Nord (amb enllaç amb FCG i Renfe), Plaça de l’Aigua i Mossos d’Esquadra.

Des d’aquí la línia fa aturades a Matadepera (plaça Sant Jordi), les Pedritxes (plaça Hoquei), la Barata, Alzina del Salari i Coll d’Estenalles, per seguir fins al pla de Mura, Mura i Talamanca.

El servei del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac està gestionat per l’empresa Transports Generals d’Olesa, concessionària de la línia. Els bitllets senzills tenen un preu de 2,20 euros entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca. S’ofereix un bitllet combinat tren-bus per tal que els visitants puguin arribar a Terrassa amb Ferrocarrils de la Generalitat i allà agafar el servei de bus fins al Parc. El preu d’aquest bitllet anada i tornada des de Barcelona és d’11,15 euros.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona,