caes

Xarxa de Parcs Naturals La iniciativa va començar el curs 2009-2010

El programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017, neutre en emissions

07/02/2018

La Diputació de Barcelona en coherència amb el seu compromís ferm amb la sostenibilitat i seguint la línia dels altres anys ha calculat, reduït i compensat les emissions del programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017 a través de la marca Clean CO2 i ha convertit d’aquesta manera el programa en neutre en emissions.

En concret, ha compensat les emissions associades als desplaçaments derivats de les activitats del programa i de la producció de materials a través de la inversió en la iniciativa Andra Pradesh Wind Power Project, certificat per l’estàndard internacional VCS, fet que assegura que, a banda de reduir emissions de gasos amb efecte d’hivernacle causants del canvi climàtic, contribueix positivament en la  sostenibilitat social i ambiental.

Ubicat a l’Índia, Andra Pradesh Wind Power Project té l’objectiu de produir una energia eòlia que d’altra manera s’hauria generat a les centrals tèrmiques, utilitzant combustibles fòssils. L’energia generada és venuda a la xarxa nacional.

El programa Coneguem els nostres parcs 2016-2017 ha aconseguit el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified, que acrediten la compensació d’emissions efectuada. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre a la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a una app divulgativa amb informació detallada de la compensació d’emissions efectuada.

L'educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals

Coneguem els nostres parcs és un programa d'educació ambiental promogut i gestionat per la Gerència de Serveis d'Espais Naturals de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport econòmic dels ajuntaments que hi participen. S’adreça als alumnes de 6è curs de primària de les escoles de la província de Barcelona i pretén donar a conèixer el medi natural més proper i sensibilitzar els infants envers el patrimoni natural i cultural. Aquests objectius s’aconsegueixen mitjançant un treball previ a l'aula i un itinerari pedagògic guiat als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

Per a més informació sobre els programes, equipaments, materials i recursos d'educació ambiental a la XPN podeu consultar aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Lavola

Categoria: Diputació de Barcelona, Educació ambiental, Biodiversitat, Gestió del medi, Notícies d'arreu, Atmosfera, Educació ambiental, Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, general,