Xarxa de Parcs Naturals
El Dia de l'Educació Ambiental, el Dia de l'Aigua, el Dia Europeu dels Parcs i el Dia Mundial dels Animals

Els centres de documentació de la XPN se sumen a la celebració d'efemèrides ambientals

$urlFileEntry

Cartell. Autor: Gencat

17/01/2017

Aquest 2017, les biblioteques, centres de documentació i arxius amb fons ambientals col·laboren activament en la celebració de quatre efemèrides vinculades al medi ambient. La iniciativa pretén donar a conèixer el contingut ambiental d'aquests equipaments (en total, més de 135) del nostre territori i transmetre, alhora, més consciència ambiental.

Després del balanç positiu de l’experiència dels dos últims anys, aquest 2017 es proposen novament quatre efemèrides per celebrar en l'àmbit documental ambiental. Són les següents:

· Dia de l’Educació Ambiental: dijous, 26 de gener.

· Dia de l’Aigua: dimecres, 22 de març.

· Dia Europeu dels Parcs: dimecres, 24 de maig.

· Dia Mundial dels Animals: dimecres, 4 d’octubre.

Algunes biblioteques celebraran, a més, una cinquena efemèride: l'Any Internacional del Turisme Sostenible.

Qualsevol biblioteca, arxiu o centre de documentació que disposi de fons documental d'aquestes matèries pot participar en aquesta iniciativa amb tres accions:

· Penjant el cartell anunciador.

· Programant alguna acció per potenciar l'efemèride (per exemple, realitzar una exposició documental sobre la matèria al mateix centre, un intercanvi de materials entre biblioteques, una activitat relacionada, incorporar nous continguts a la Viquipèdia relacionats amb l'efemèride que se celebra, etc.).

· Situant la biblioteca i posant l'activitat al Google maps.

Cerqueu les activitats organitzades a l’enllaç següent: http://bit.ly/EfemeridesAmbientalsBiblios.

A Catalunya, comptem amb més de 850 biblioteques públiques, especialitzades, universitàries, escolars, etc. Entre elles, n'hi ha més de 135 que disposen d'un fons específic sobre temes ambientals i aquest 2017 es treballarà conjuntament per donar a conèixer el contingut ambiental de les biblioteques i arxius alhora que es transmet més consciència ambiental.

Per a més informació, podeu adreçar-vos també al Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; al Centre de Documentació de Medi Ambient, i a la Gerència d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

I si esteu interessats a conèixer quins són i quines tasques i serveis realitzen els centres de documentació de la XPN, consulteu els enllaços següents:

Centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals.

• Vídeo 'Els centres de documentació de la XPN'.

compartir

Font de la informació: Gencat i XPN

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Educació ambiental, Educació ambiental,