Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 15 de setembre

Es convoquen els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona

$urlFileEntry

Actuació de prevenció d'incendis forestals per
membres d'una ADF. Autor: Diputació Barcelona

16/07/2020

La Diputació de Barcelona ha convocat la XXIV edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals per a projectes presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i per les Federacions d’ADF. D’acord amb la convocatòria, publicada al BOPB de dimecres 15 de juliol, s’estableixen el Premi Rossend Montané i Ferrer, per a projectes de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis forestals presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i el Premi Jordi Peix i Massip, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per a la prevenció d’incendis forestals presentats per una o vàries ADF o Federacions d’ADF de la província de Barcelona. Ambdós premis estan dotats cadascun amb 11.000 euros. També es convoca el Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació amb la prevenció d’incendis forestals. 

El termini per a la presentació de sol·licituds de concurrència als premis s’inicia el dimecres 15 de juliol i finalitza el dimarts 15 de setembre.

El Premi Rossend Montané i Ferrer porta el nom d’un dels fundadors de l'ADF d'Olèrdola, a l'Alt Penedès, mort en acte de servei mentre era alcalde de la població a conseqüència de les ferides patides durant l'extinció d'un incendi el 31 d'octubre del 1991. Aquest premi vol reconèixer un projecte d’accions de planificació de la gestió forestal, adequació de la xarxa viària, punts d'aigua o altres infraestructures per a la prevenció dels incendis forestals que estigui liderat per una ADF en cooperació ineludible dels propietaris forestals, els ajuntaments o altres agents del territori implicats en la prevenció dels incendis.

Per la seva banda, el Premi Jordi Peix i Massip pren el nom del qui fou un dels ideòlegs de les Associacions de Defensa Forestal, entitats regulades a partir de l’any 1986. Des del 1992, com a director general de Medi Natural, Peix i Massip va impulsar l'actuació de les ADF i va introduir conceptes i actuacions per fomentar la prevenció d'incendis forestals. Entre d'altres, va promoure la llei de l'accés motoritzat al medi natural, l'establiment dels plans d'interès natural de Catalunya (PEIN), amb l'objectiu de preservar els espais protegits, i el programa Foc Verd II d'atenció a les propietats cremades en els incendis de la Catalunya central del 1998.

Aquest premi vol reconèixer la importància de la sensibilització, la informació i l'educació ambiental en la prevenció dels incendis forestals. El premi es destina a un projecte realitzat per una ADF en cooperació amb altres entitats del territori vinculades a la prevenció d'incendis forestals, associacions de propietaris forestals, ajuntaments o altres agents del territori implicats en la prevenció dels incendis forestals.

Finalment, el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau i Lleopart, que reconeix la trajectòria d’una persona vinculada i implicada en la prevenció d’incendis forestals, porta el nom d’aquest enginyer forestal nascut a Tarragona 1848 i mort a Segòvia el 1943, i que durant la segona meitat del segle XIX i els primers anys del segle XX va realitzar una extraordinària tasca forestal en els camps científic, acadèmic, docent i de la gestió del bosc.

Més informació sobre la convocatòria 2020 dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona.

 

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Paisatge, Relleu, Hidrologia, Divulgació, Gestió del medi, Xarxa de Parcs Naturals, ODS, Prevenció incendis, Diputació de Barcelona, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis, hàbitats, flora, Recerca i seguiment, fauna, Planificació i avaluació, Biodiversitat, general,

CookiesEU