Xarxa de Parcs Naturals
Amb tastos, degustacions i col·laboracions

Parc a taula participa a la 5a edició de la Fira Àpat

$urlFileEntry

El xef Marc Ribas a l'espai Parc a taula. Autor: Parc a taula

28/10/2019

Enguany s’ha celebrat la 5a edició de la Fira de l’alimentació i la gastronomia catalana, amb més de 12.000 visitants, cent expositors i un espai dedicat al Parc a taula.

Fira Àpat és la fira professional dels aliments produïts a Catalunya, en què els productors i elaboradors de productes catalans presenten els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals.

El programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona ha participat en totes les edicions de la Fira Àpat. I en aquesta 5a edició, celebrada el 5, 6 i 7 d’octubre, el Parc a taula, en col·laboració amb la Xarxa Productes de la Terra, hi ha estat present amb una quinzena de productors i elaboradors, que hi han exposant els seus productes: Aixada Conserves, Bombons Cornet, Castanya de Viladrau, Celler Can Marlès, Celler Can Roda, Celler Jordi Lluch - Vinya Escudé, Celler Parató, Celler Talcomraja, Escola d'Hostaleria de Castelldefels, Escola d'Hostaleria de Sitges, MontRubí, Pastisseria Rodellas, Vallflorida Xocolaters, Vins i Caves Cuscó Berga i Vins Mallofré.

A l’espai del Parc a taula també s'han organitzat tastos i degustacions per part de les empreses adherides al programa així com activitats de xefs, comunicadors i col·lectius afins. Així, a l’espai del Parc a taula ha participat el xef mediàtic Marc Ribas que ens ha ofert un showcooking de canelons de fricandó, la blogger Vanessa Lostal (@cocinacreativa) que ens ha ofert un taller de creps, i el xef Jordi Guillem del restaurant Lo Mam (membre del col·lectiu Terra i taula), que juntament amb el químic i investigador gastronòmic Pere Castells han presentat el Science and Cooking World Congress 2020.

La propera edició de la Fira Àpat serà el 17, 18 i 19 d’octubre de 2020.

Fira Àpat compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions, com són l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Federació Intercomarcal d’Hosteleria i Restauració, la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, el Gremi de Restauració de Barcelona.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Diputació de Barcelona, ODS,