caes

Montseny | Litoral | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En el marc del seminari que es va fer a Valsain

La Xarxa de Parcs Naturals treballa amb els parcs espanyols en el desenvolupament de la Carta Europea de Turisme Sostenible

19/06/2024

Una representació dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals que tenen la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) va assistir del 10 al 12 de juny al XII Seminari Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Protegits que es va fer al Centro Nacional de Educación Ambiental (CENEAM) de Valsain (Segovia). El seminari estava organitzat per Europarc Espanya per seguir treballant en la CETS en els 29 espais protegits de l’Estat que la tenen.

Amb un total de 33 assistents de tot el territori espanyol, aquesta trobada esdevé una cita anual per seguir abordant temàtiques d’interès comú per la implantació de la CETS als territoris. Serveix tant d’aprenentatge per als parcs que estan treballant en les primeres fases de l’adhesió com també de reflexió i debat sobre el desenvolupament del turisme sostenible als espais naturals protegits.

Al seminari, hi van assistir la cap d’Unitat de Desenvolupament Socioeconòmic, Sofia Paricio, les tècniques d’ús públic i educació ambiental del Parc Natural del Montseny, Elisabet Ros, i dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, Anna Maria Ramírez, així com la directora del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, Isabel Cabrera. Aquest parc prepara la seva candidatura d’adhesió a la CETS per presentar-la a finals d’any.

Els assistents al seminari van participar en tres grups de treball. El primer es va centrar en la tercera fase de la CETS, que implica les agències de viatge. Entre les principals conclusions es va posar de manifest que les agències veuen en la CETS una oportunitat per treballar amb empreses del territori i poder fer paquets d’experiències, però falta invertir en comunicació per poder vendre. Així, van concloure que cal treballar conjuntament amb les agències de viatges europees i americanes amb la plataforma “Soy ecoturista”.

El segon grup va treballar en la tipologia d’empreses de transport turístic que es poden adherir a la Carta. Així, van acordar tres categories: empreses de transport regular de viatgers, empreses de transport discrecional o lloguer de vehicles i empreses de lloguer lliure de vehicle sense conductor.

Pel que fa al tercer grup, es va revisar el protocol per a l’adhesió de les empreses turístiques a la CETS, homogeneitzar el desenvolupament de les visites de verificació a les empreses (estàndard de verificació). Així mateix, es van validar els llistats de revisió i identificació d'actuacions obsoletes, així com la millora de la redacció d’actuacions i indicadors.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Litoral, Foix, Garraf, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Turisme sostenible, ODS,