Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals Amb consells de seguretat i protecció i referències a la normativa vigent

S'edita 'Al parc amb el vostre gos'

$urlFileEntry

Publicació. Autor: XPN

08/10/2015

La publicació recorda i difon consells i recomanacions per tal que la visita als espais naturals acompanyats del vostre gos es desenvolupi amb la màxima responsabilitat i comoditat per a tothom.

Quan visiteu qualsevol dels espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals acompanyats del vostre gos, recordeu que:

. L'animal ha d'anar identificat i heu de portar sempre a sobre la corretja o cadena. La normativa vigent així ho exigeix. En el cas que el vostre gos sigui de raça perillosa ha d'anar lligat i amb morrió.

. Els gossos han d'anar lligats a les zones de pastura, ja que els ramats són molt sensibles  a la presència d'altres animals.

. També és recomanable portar el gos lligat als itineraris senyalitzats, a les àrees d'esplai i als llocs molt freqüentats. En aquests indrets cal que recolliu sempre les seves deposicions.

. Sigueu prudents amb el tracte amb els altres animals, en especial els de les cases de muntanya. En algun cas es tracta d'animals destinats a la vigilància de béns o propietats.

. No abandoneu mai els vostres animals. És una crueltat i, a més, poden esdevenir animals agressius i perjudicials. Penseu que l'abandonament d'animals domèstics està tipificat com a infracció en la normativa vigent.

. Mantingueu el  gos al vostre costat i controlat en tot moment.

La publicació recorda també que els propietaris dels animals de companyia són els responsables de les seves mascotes i que cal evitar alterar l'activitat dels habitants dels parcs i de la resta de visitants i usuaris.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Encartaments, Medi ambient, Xarxa de Parcs Naturals, Tríptics divulgatius, general,

CookiesEU