Xarxa de Parcs Naturals
Del 15 de gener al 10 de novembre del 2019 a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

S'inaugura 'Som Natura', una exposició que lluita per conservar la biodiversitat

$urlFileEntry

"Som Natura". Autor: Museu Ciències Naturals Barcelona

11/01/2019

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït ‘Som Natura’, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat. La inauguració tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 19 h a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Podeu visitar-la fins al 10 de novembre del 2019.

Som Natura” convida a fer a un recorregut dividit en set àmbits amb l’objectiu que les persones surtin de l’exposició commogudes per la bellesa i la sensació de benestar que ens aporta la  natura; que  entenguin què integra el concepte biodiversitat, sentint-se’n part, i que surtin convençudes que cal adoptar una actitud de compromís i actuar per aturar la pèrdua de biodiversitat, així com invertir esforços en restaurar els sistemes ecològics que s’han malmès. 

L’exposició pretén transmetre que aquestes accions són indispensables per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques, la salut i el benestar de les persones. La biodiversitat és una riquesa de primer ordre pel país. És possible actuar personalment i, sobretot, de manera col·lectiva.

Set àmbits expositius

Els continguts principals dels set àmbits de l’exposició són els següents:

· Ets natura: la Terra es va formar fa 4.600 milions d’anys i nosaltres vam aparèixer fa 300.000 anys. Fa poc temps que habitem el planeta, som una espècie més i la nostra activitat està provocant grans i greus canvis .

· La xarxa de la vida: aprofundeix en la interconnexió de totes les formes de vida.

· La biodiversitat a Catalunya: repassa la diversitat biològica del territori que cal protegir i cuidar. A més a més, destaca el paper i la funció dels museus en la conservació d’aquest patrimoni.

· Els límits d’un planeta únic: s’endinsa en els límits planetaris que no podem superar, com el canvi climàtic, l’extinció d’espècies, la disminució de la capa d’ozó o l’escassetat d’aigua dolça.

· Sentir la natura: ofereix un descans en el recorregut per gaudir de paisatges impressionants que aporten recursos materials, així com salut i benestar.

· Actuem: insta els visitants a participar en la restauració d’ecosistemes. Explica diversos projectes que redueixen l’impacte negatiu sobre el planeta en diversos àmbits com l’agricultura, la ramaderia, els boscos, els rius, la pesca, els residus o la construcció. També es fa ressò dels projectes que les institucions públiques ja estan duent a terme com el Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020, de l’Ajuntament de Barcelona, i l’Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya.

· Vols participar en projectes d’estudi de la diversitat natural?: convida a participar en més de noranta projectes de ciència ciutadana de Catalunya. Podeu consultar aquests projectes aquí: Fem natura.

Programa d’activitats ‘Som Natura’

Durant tot el període de l’exposició, s’ha impulsat un programa conjunt d’activitats per a tots els públics i a tot el territori de Catalunya amb la participació de diverses institucions: l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, el Programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura de Barcelona, el Departament de Sostenibilitat i Territori de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Més informació a la pàgina web somnatura.org .També podeu seguir i compartir amb les etiquetes #SomNaturaMCNB i #SomNatura

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, Atmosfera, algues, fongs, flora, fauna, hàbitats, Divulgació, Exposicions, Diputació de Barcelona,