Montseny | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals
En una estada als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç i al Parc del Garraf

Un grup d'universitaris escocesos estudien la gestió dels ecosistemes mediterranis a tres parcs de la XPN

$urlFileEntry

Ignasi Torre amb tres estudiants. Autor: Tim Stephen

18/06/2018

Entre el 6 i el 14 de juny, quinze estudiants de la Universitat d'Aberdeen (Escòcia) acompanyats per dos professors van realitzar una estada al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i al Parc del Garraf per conèixer els programes de recerca vinculats a la gestió dels ecosistemes mediterranis.

Per quart any consecutiu, s’ha realitzat el curs anomenat “Mediterranean Ecosystems” organitzat des de la Universitat d'Aberdeen (Escòcia) i a càrrec, enguany, del professor Martin Barker acompanyat de Tim Stephen.

Un grup de quinze estudiants universitaris de tercer curs de diferents disciplines relacionades amb les ciències naturals (zoologia, comportament animal, biologia, ciències del sòl, etc.) van realitzar pràctiques i es van allotjar al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Parc del Garraf.

Durant l'estada, els estudiants van aprendre diferents metodologies de treball de camp, van treballar habilitats científiques com l'observació, l'anàlisi, la planificació, la interpretació, la síntesi, i van conèixer experts en àmbits diversos.

Entre d’altres participacions, l’Ignasi Torre, investigador del Museu de Ciències Naturals de Granollers, va conduir una pràctica al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. En aquesta pràctica van conèixer quines són les espècies més comunes de petits mamífers, i com es distribueixen. A més, els joves van aprendre una nova metodologia de camp i com aquesta s’utilitza en un context més general dins dels ecosistemes mediterranis.

De nou, els curs ha estat un èxit i tots els estudiants i docents que hi han participat han valorat molt positivament l’experiència. Un cop més, la Xarxa de Parcs Naturals ha estat l’escenari perfecte per a l’aprenentatge científic en un context real.

 

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers i XPN

Categoria: Montseny, Garraf, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Divulgació,