Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Montseny S'ha actualitzat i reeditat el díptic que aplega les vint-i-una empreses turístiques acreditades amb la CETS

El 25è Fòrum Permanent de la CETS al Montseny presenta l'esborrany d'estratègia per al període 2021-2025

Instant del 25è Fòrum Permanent. Autor: XPN
Instant del 25è Fòrum Permanent. Autor: XPN
24/10/2020

Durant el 25è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny es va presentar l’esborrany d’estratègia i es va començar a treballar el programa d’accions de turisme sostenible per als propers cinc anys. A la sessió, que va tenir lloc el 15 d’octubre de forma virtual, hi van participar 47 persones, representants tant d’administracions i entitats com d’empreses turístiques i locals.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Per desè curs

Un any més, el programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs és neutre en emissions de carboni

Material utilitzat al programa. Autor: XPN
Material utilitzat al programa. Autor: XPN
23/10/2020

La Diputació de Barcelona a través de la marca Clean CO2 ha calculat, reduït i compensat les emissions de carboni del Coneguem els nostres parcs, programa d’educació ambiental de la Xarxa de Parcs Naturals, per al curs 2019-2020 a través de la inversió en Madre de Dios Amazon REED Project, a l’Amazònia peruana.

Marina Per evitar comportaments incívics i reduir el risc de COVID-19

Es tanca l'accés motoritzat al Parc de la Serralada de Marina des de Badalona i Santa Coloma de Gramenet

Un dels accessos, tallat. Autor: XPN
Un dels accessos, tallat. Autor: XPN
22/10/2020

Des del divendres 23 d'octubre, no es podrà accedir amb vehicles de motor al Parc de la Serralada de Marina des dels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet. Així ho han decidit els ajuntaments per evitar comportaments incívics i activitats contràries a les recomanacions sanitàries per prevenir el contagi de la COVID-19.

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El servei Bus Parc facilita l'accés amb transport públic als dos parcs

La Diputació de Barcelona anuncia noves mesures per restringir els accessos de vehicles als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Bus Parc al Montseny. Autor: Ricard Badia
Bus Parc al Montseny. Autor: Ricard Badia
22/10/2020

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat el dijous 22 d'octubre noves mesures per regular i restringir els accessos al Parc Natural del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. 'Són mesures', ha explicat la presidenta, 'destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobreafluència de visitants. Són problemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, als divuit municipis del Montseny i als dotze de Sant Llorenç'.

Xarxa de Parcs Naturals Elaborats pel naturalista Xavier Bayer

Una sèrie de vídeos posen l'accent en la conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
Imatge del vídeo sobre boscos mediterranis
19/10/2020

La Xarxa de Parcs Naturals comença la difusió d'una sèrie de set vídeos centrats en la conservació de la biodiversitat als dotze espais i parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. “Boscos mediterranis”, “Boscos humits”, “Matollars i bosquines”, “Zones obertes (prats, pastures i conreus)”, “Medi fluvial, basses i altres ambients humits”, “Geologia, roqueters i coves” són els temes escollits. També hi haurà un vídeo de síntesi de tots ells, “Els valors naturals de la Xarxa”. Els vídeos s'han encarregat al naturalista Xavier Bayer.

Montseny | Diputació de Barcelona S'amplia l'horari dels guardes i s'augmenta el nombre d'informadors i la senyalització

Noves mesures per regular i restringir l'accés al Parc Natural del Montseny

Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN
16/10/2020

La Diputació de Barcelona, gestora del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha acordat incrementar les mesures de vigilància i accés a aquest espai natural per tal d’evitar situacions de concentració de vehicles i visitants en punts determinats del Parc. Entre les mesures adoptades per a aquest cap de setmana hi ha una ampliació de l’horari dels guardes del Parc que cobrirà la jornada des de les 8 del matí fins a les 19 h, així com incrementar el nombre d’informadors per a la regulació del trànsit en accessos a les zones més conflictives, fora de les carreteres principals.

Marina Us el podeu descarregar a la web dels itineraris del Parc de la Serralada de Marina

Disponible el nou fullet de l'itinerari senyalitzat 'SL-C de la Conreria a les Maleses'

Detall de la publicació. Autor: XPN
Detall de la publicació. Autor: XPN
15/10/2020

S’ha editat el fullet de l’itinerari 'SL-C de la Conreria a les Maleses' que porta al jaciment iber del turó de les Maleses, a Montcada i Reixac, amb bones vistes al Vallès Oriental, Barcelonès i Maresme. La publicació conté el mapa i la informació i característiques detallades del recorregut així com les diverses maneres d’accedir al punt d’inici. Podeu descarregar-vos-el a la pàgina web dels itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina.

Montesquiu Dissabtes i diumenges de novembre a les 17 h

Torna el teatre amb 'Les malediccions del Castell de Montesquiu'

Cartell de les visites. Autor: Teatre EsSela
Cartell de les visites. Autor: Teatre EsSela
15/10/2020

El proper 7 de novembre tornen 'Les malediccions del Castell de Montesquiu', les visites teatralitzades que tindran lloc els dissabtes i diumenges de novembre a les 17 h a les dependències del castell. Degut a la situació actual i per seguretat, les visites tindran un aforament màxim de vint persones i una durada de setanta minuts.

Guilleries-Savassona A diverses finques forestals de Vilanova de Sau

S'inicien els treballs forestals de millora per a l'adaptació dels boscos de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona als efectes del canvi climàtic

Tasques en una de les finques. Autor: XPN
Tasques en una de les finques. Autor: XPN
14/10/2020

Els treballs d'adaptació dels boscos al canvi climàtic milloraran les condicions ecològiques dels boscos de pi roig que creixen a les zones més desfavorables de Vilanova de Sau. Amb aquesta finalitat, s’estan realitzant aclarides, tallades i estassades selectives en una superfície de 21 hectàrees distribuïdes en diverses finques forestals. Les feines, amb un pressupost de prop de 37.000 euros, s'executen en el marc del conveni amb la Fundació 'la Caixa'.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El document es tanca amb un decàleg sobre què es pot fer i què no en relació amb l’estudi i la manipulació dels amfibis

S'edita un manual de bones pràctiques en bioseguretat dins el projecte Life Tritó Montseny

Manual de bones pràctiques en bioseguretat.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Manual de bones pràctiques en bioseguretat.
Autor: Life Tritó Montseny
13/10/2020

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.