Foix | Garraf | Olèrdola
Cada cap de setmana, de febrer a desembre

En marxa el programa de passejades guiades i tallers familiars dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

$urlFileEntry

Activitat guiada. Autor: XPN

07/02/2018

Durant tot 2018, els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix organitzen cada cap de setmana activitats familiars, passejades i tallers guiats que us permetran conèixer el ric patrimoni natural i cultural d'aquests tres espais singulars. Animeu-vos a descobrir-los, n'hi ha per a tots els gustos i interessos!

Entre les més de setanta sortides, activitats i tallers que s’ofereixen enguany n'hi ha per conèixer els millors racons dels tres parcs, l'àguila cuabarrada, les herbes i remeis, les flors, abelles i mel, formatges o la fauna nocturna... i d'altres que ressegueixen la vida a la prehistòria, els ibers, l'Olèrdola medieval, la cova Negra i l’avenc de l’Esquerrà.

Normalment, les activitats són matinals, si bé també se'n fan de nocturnes, i tenen una durada d'entre 2 i 4 hores. Guiades per grans coneixedors del territori i la matèria, els participants podran interpretar i comprendre paisatges emblemàtics del Garraf, Olèrdola i el Foix així com descobrir les seves històries amagades.

S'agrupen en les tipologies següents:

· Excursions guiades (EG): itineraris naturalístics guiats per bons coneixedors del territori adreçats al públic general.

· Visites guiades o teatralitzades (VG o VT): visites al conjunt monumental d'Olèrdola i els seus exteriors de la mà d'un guia i/o d'un personatge històric.

· Activitats familiars (AF): tallers, jocs de descoberta o passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants.

· Tallers per a adults (TA): visites que inclouen un taller pràctic adreçat al públic adult.

Podeu consultar totes les propostes al programa i a l'Agenda dels parcs.

Informació general

· Preu: adults, 3 euros // menors, entre cinc i dotze anys, 2 euros // menors de cinc anys, gratuït // Famílies nombroses, membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i majors de 65 anys, 10% de descompte. Algunes activitats estan subjectes a una tarifa addicional en concepte de material o accés a equipaments que no depenen dels parcs.

· Horaris i reserva: vegeu la descripció de cada activitat al programa i contacteu amb els diferents organitzadors que hi figuren com a mínim 24 hores abans de l'activitat ja sigui per correu electrònic, telèfon o WhatsApp (vegeu la pàgina 22 del programa).

· Material: cal portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella. A les sortides nocturnes, porteu una llanterna.

Trobareu els programes de totes les passejades guiades que s'organitzen arreu dels parcs, consulteu aquesta pàgina web.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Foix, Garraf, Olèrdola, Educació ambiental, Educació ambiental,