Selector de idioma

CAES

Capçalera

Publicador de contenidos

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Es va fer una demostració i tast del producte

'Showcooking' de l'espigall del Garraf, a la Fundació Alícia

Instant de la demostració i tastet. Autor: Diputació Barcelona

Instant de la demostració i tastet. Autor: Diputació Barcelona

20/02/2019

L'auditori de la Fundació Alícia del complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, va acollir el dilluns 18 de febrer la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf, impulsat per la Diputació de Barcelona a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.

L’acte va comptar amb la participació del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el responsable del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals, Xavier Roget, la  investigadora de la Fundació Miquel Agustí, Aurora Rull, la presidenta de l’Associació Espigalls del Garraf, Montse Marcé, i la presidenta de Node Garraf. Agència de Desenvolupament, Rosa Huguet.

La difusió del projecte de recuperació d’aquesta varietat de col brotonera va tenir com a objectiu donar a conèixer aquesta verdura genuïna de la comarca del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li és propi. Per això, en aquesta presentació es va fer també un showcooking i un tastet del producte, a càrrec del cuiner de la Fundació Alícia, David Gil.

Tasca de recuperació

Des del Parc del Garraf, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb Node Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf, s’està treballant des de fa anys en la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori, per a la producció de col brotonera i espigalls, un vegetal que s’està reintroduint en el mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Biodiversitat, Garraf, Parc a taula, Gestió del medi, flora, Exposicions, Divulgació, Xarxa de Parcs Naturals, Recerca i seguiment, Parc a Taula, general,

CookiesEU

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información