caes

Montesquiu Hi van assistir més de 210 persones durant tota la jornada

Bona oferta d'activitats i participació en la Matinal de Viu el parc del Parc del Castell de Montesquiu

10/06/2024

Una multitud d’activitats van tenir lloc durant la Matinal del Parc del Castell de Montesquiu, celebrada el diumenge 2 de juny sota el programa Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals. Fotografia, dibuix, joc, ball i música són algunes de les activitats de què van poder gaudir les més de 210 persones que s'hi van aplegar al llarg del matí.

Com ja va sent tradició, aquesta Matinal va coincidir amb la 25a edició del Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu, que va comptar amb la participació de 35 persones. A més, l’esplanada del castell també es va omplir de dibuixants del grup USK Osona que prèviament havien estat convidats a participar de la festa.

També es van programar diverses activitats lúdiques dirigides a públic familiar, com ara “La capsa dels sentits”, oferta per TalleretCraft, que va permetre als participants activar els sentits i estimular una mirada reflexiva, així com el taller de fibres vegetals “El teixit de la vida”, impartit per Carles Alcoy, en què les famílies van poder elaborar una escombreta pastera. Així mateix, durant tot el matí, el públic va poder participar de les instal·lacions d’art de carrer fetes de fusta que s’havien creat arran d’un projecte RE-CREA del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La Matinal també va comptar amb una jornada de portes obertes al castell de Montesquiu, amb visites gratuïtes en quatre passis que van omplir amb 25 persones cadascun, tant en horari de matí com de tarda. Com a opció per menjar al Parc, l’empresa La Tartana de les Valls va oferir servei en hores d’esmorzar i per fer el vermut. Finalment, com a espectacle de cloenda, Carles Cuberes va fer ballar grans i petits amb animació musical per a totes les edats.

El programa Viu el parc del Parc del Castell de Montesquiu es desenvolupa entre els mesos de juny i octubre i hi participen cinc municipis: Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà. En el cas de les Matinals, permeten que el públic pugui gaudir del Parc i conèixer tot el seu entorn de manera lúdica i engrescadora a través de totes les activitats que s’hi programen.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montesquiu, Viu el parc, Concerts, Festivals i espectacles, Educació ambiental,