caes

Xarxa de Parcs Naturals Cada ADF ha rebut 11.000 euros com a guardó

Es lliuren els Premis a la Prevenció d'Incendis Forestals 2024 a les ADF Subirats i Esparreguera

08/07/2024

La Diputació de Barcelona va lliurar dijous 4 de juliol els Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals, uns guardons que reconeixen diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals dutes a terme per les agrupacions de defensa forestal (ADF) de la província de Barcelona i que enguany arribaven a la vint-i-setena edició. En aquesta ocasió, les ADF Subirats i Esparreguera han estat les premiades amb 11.000 euros cadascuna per poder desenvolupar el projecte guardonat.

En el cas de l’ADF Subirats, es va endur el premi Rossend Montané, el qual guardona aquells projectes d’innovació en infraestructures o mitjans de prevenció d’incendis forestals. De les vuit candidatures que s’hi van presentar, l’escollit va ser el projecte titulat “Xarxa de vigilància forestal amb intel·ligència artificial per a la detecció de columnes de fum”, el qual té per objectiu millorar l’eficàcia de la xarxa de càmeres de vigilància ja existent a partir de la implementació d’un sistema d’intel·ligència artificial que millori la detecció automàtica per reconèixer les imatges de les columnes de fum associades als incendis forestals.

Pel que fa a l’ADF Esparreguera, va ser guardonada amb el premi Jordi Peix, destinat a projectes de sensibilització o educació en matèria de prevenció d’incendis. De les tres candidatures presentades, es va triar el projecte “Salvem la bassa de Can Cardús”, centrat en rehabilitar aquest espai per fer-hi activitats d’educació mediambiental i gestió forestal sostenible, així com de prevenció d’incendis. D’aquesta manera, la bassa podrà tornar a ser refugi d’aus migratòries, amfibis i altres animals.

El lliurament dels premis va tenir lloc al castell de Subirats, on el diputat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal, Jordi Fàbrega, va fer entrega dels guardons a ambdues ADF, tot destacant la importància dels projectes premiats, així com el reconeixement de la trajectòria i les tasques dutes a terme per totes dues agrupacions.

compartir

Font de la informació: Gabinet de Premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Gestió del medi, Xarxa de Parcs Naturals, Prevenció incendis, Biodiversitat, ODS, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis,