caes

Xarxa de Parcs Naturals La jornada va dirigida al personal de biblioteques i centres de documentació ambiental

La VI Jornada DocAmbCat "Biblioteques ambientals i ODS" celebra 30 anys de col·laboració de documentació ambiental

13/05/2024

El dijous 30 de maig tindrà lloc, al Pati Manning de Barcelona, la VI Jornada DocAmbCat sobre “Biblioteques ambientals i ODS”, organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona. La jornada, centrada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, té per objectiu formar el personal de biblioteques i centres de documentació ambiental per millorar la seva competència en la difusió d’informació ambiental (especialment en espais virtuals), augmentar la visibilitat de la documentació relacionada amb el medi ambient, i fomentar la cooperació entre centres de documentació, biblioteques i centres amb informació ambiental d’arreu de Catalunya.

La benvinguda a la jornada anirà a càrrec de Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Juana Barber, cap del Servei de Gestió de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Cal destacar que aquest any es commemoren 30 anys de col·laboració entre els centres de documentació dels Parcs Naturals de Catalunya i 10 anys de la creació de la xarxa DocAmbCat, motiu pel qual Josep Melero, cap de la Secció d’Educació Ambiental i Ús Públic del Servei de Gestió de Parcs Naturals, durà a terme una presentació recordant-ho. Així mateix, per part de la Diputació de Barcelona, també hi intervindrà Montse Álvarez, de la Gerència de Serveis de Biblioteques, per presentar l’experiència “Biblioteques per a la sostenibilitat, un pas més”.

En aquesta ocasió, la celebració de la VI Jornada s’emmarca dins el programa d’activitats que s’ha organitzat per commemorar el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura, que tindrà lloc entre el 22 de maig i el 5 de juny, amb una oferta molt àmplia d’activitats gratuïtes, en la qual participen els centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals i les biblioteques públiques del programa Parcs i biblioteques... naturalment! 

La xarxa catalana DocAmbCat agrupa més de 130 biblioteques i centres de documentació que disposen de fons específics sobre temes ambientals. Les administracions coordinadores de DocAmbCat ofereixen serveis bàsicament a les biblioteques: formació, suport en la celebració d’efemèrides, un espai virtual compartit, difusió d’iniciatives, elaboració de projectes conjunts, etc., així com directament a usuaris personals o institucionals, oferint-los recursos i serveis de les diferents biblioteques.

Per a més informació sobre la VI Jornada DocAmbCat, en podeu consultar el programa sencer i fer-ne la inscripció aquí.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Jornades tècniques,