Biodiversitat

Collserola Per a un ús agrícola sostenible i el manteniment del patrimoni construït

Aval social per l'impuls d'una cooperativa d'habitatge a Can Bofill

Can Bofill. Autor: CPNSC
Can Bofill. Autor: CPNSC
14/02/2019

L'Associació La Tartana està impulsant un projecte agroecològic i de cooperativa d'habitatges en cessió d'ús a la masia de Can Bofill, al Parc Natural de Collserola.

Guilleries-Savassona Els boscos mediterranis de teix s'han catalogat com a hàbitat de conservació prioritari en l'àmbit europeu

S'inicia el seguiment de la població més important de teixos dins l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Inventari i seguiment teixeda. Autor: XPN
Inventari i seguiment teixeda. Autor: XPN
14/02/2019

A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’ha començat un treball d’inventari i estudi del creixement d’una teixeda, un tipus de bosc catalogat com a hàbitat de conservació prioritari en l’àmbit europeu.

Marina Les jornades s'emmarquen dins les accions del Pla de formació 2017-2020

Sessions de formació del Cercle de Voluntaris al Parc de la Serralada de Marina

Itinerari al voltant d'Ecometròpoli. Autor: Cercle Voluntaris
Itinerari al voltant d'Ecometròpoli. Autor: Cercle Voluntaris
11/02/2019

Cinquanta-cinc voluntaris i voluntàries han gaudit de dues sessions de formació al Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli (Santa Coloma de Gramenet) el dies 26 de gener i 2 de febrer, al Parc de la Serralada de Marina. Les jornades formen part del 5è seminari del Pla de formació 2017-2020 del Cercle de Voluntaris, centrat en l’ús públic i la participació ciutadana als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.

Montseny Per a la preservació dels espais oberts de muntanya

El Parc Natural del Montseny participa en el projecte europeu Open2Preserve

Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
11/02/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny participa, com a membre associat, en el projecte europeu 'Model de Gestió Sostenible per a la Preservació d'Espais oberts de muntanya (Open2Preserve)'. 'Open2Preserve' és un projecte seleccionat dins del Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu (SUDOE), cofinançat a través del FEDER (Fons Europeu del Desenvolupament Regional), per la Unió Europea, i hi col·laboren un total de tretze organismes, dos de Portugal, tres de França, dos de Galicia, dos d’Andalusia, dos de Navarra i dos de Catalunya: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Pau Costa Alcubierre.

Xarxa de Parcs Naturals Un reconeixement important d'àmbit europeu

El Museu de Ciències Naturals de Granollers, seleccionat per al programa europeu COST gràcies al mètode que aplica en els seguiments de quiròpters a la XPN

Investigadors de l'Àrea de Quiròpters. Autor: Museu CN Granollers
Investigadors de l'Àrea de Quiròpters. Autor: Museu CN Granollers
11/02/2019

L’Àrea d’Investigació de Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha estat seleccionada per al programa europeu COST Actions (Cooperació Científica i Tecnològica Europea) per la metodologia que utilitza en els seguiments que realitza en els espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. El programa COST té com a objectiu finançar projectes de cooperació entre equips d’investigadors europeus punters en la seva àrea d’expertesa.

Collserola El taller d'agrodiversitat tindrà lloc el dissabte 23 de febrer a Can Coll

El tomàquet Mandó de Collserola arriba un any més a l'hort de l'escola

Taller d'agrodiversitat. Autor: CPNSC
Taller d'agrodiversitat. Autor: CPNSC
11/02/2019

Novament, les llavors de tomàquet Mandó de Collserola estan disponibles per als centres docents que vulguin cultivar aquesta varietat tradicional recuperada als seus horts escolars. Com a novetat d’enguany, aquest curs també s’ofereix un taller d’agrodiversitat per a mestres i educadors.

Collserola 2018, un any excepcional pel que fa a les pluges

Balanç positiu de la campanya de prevenció d’incendis

Torre de guaita. Autor: CPNSC
Torre de guaita. Autor: CPNSC
11/02/2019

L’any 2018 es va tancar amb un balanç molt positiu de la campanya de prevenció d’incendis, gràcies, en gran part, a la gran quantitat d’aigua caiguda i acumulada als boscos de la serra.

Collserola Actualment s’estan implementant les actuacions prioritàries del Pla

Conveni per a la promoció de la Transició Agroecològica a Collserola

Can Calopa. Autor: CPNSC
Can Calopa. Autor: CPNSC
11/02/2019

Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès han signat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per a la promoció de la transició agroecològica.

Parc Agrari Gratuïta, hi haurà xerrades, tallers, mostra de productes, showcooking i sorteig de cistella Producte Fresc

El Parc Agrari del Baix Llobregat difon el Projecte BRAAVA amb una jornada a Can Comas

Col romanesco. Autor: XPN
Col romanesco. Autor: XPN
08/02/2019

El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació  productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. Us convidem el proper 24 de febrer a la Masia Can Comas a una jornada gratuïta per descobrir la gran família de les cols!

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Es prepara una nova temporada de cria durant la qual s'espera augmentar considerablement el nombre d'exemplars

El Centre de Fauna de Torreferrussa trasllada 36 exemplars de tritó del Montseny al Centre de Pont de Suert i al Zoo de Barcelona

Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
05/02/2019

En el marc del projecte europeu Life Tritó Montseny, el Centre de Fauna de Torreferrussa ha cedit divuit parelles de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi): 10 parelles de la població occidental al Centre de Fauna de Pont de Suert (Lleida) i 8 parelles de la població oriental al Zoo de Barcelona, dins del programa de cria en captivitat d’aquesta espècie. D’aquesta manera, el Centre de Fauna del Pont de Suert compta ara amb 17 parelles i 2 trios, mentre que el Zoo de Barcelona, acull 18 parelles i 6 grups de cria.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.