Biodiversitat

Collserola | Xarxa de Parcs Naturals Caldria tenir en compte una sèrie de criteris i pautes per triar l'indret adequat

Investigadors alerten que les caixes refugi poden ser una trampa per als ratpenats amb l’increment de temperatures degut al canvi climàtic

Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
15/11/2018

L’equip de recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat un estudi a la revista científica 'Biological & Conservation' en què s’explica per què les onades de calor, cada com més freqüents, poden provocar mortalitat en ratpenats que estiguin criant en caixes.

Collserola Disponible al web del Parc

Nou mapa d'ús ciclista

Bicicletes. Autor: CPNSC
Bicicletes. Autor: CPNSC
15/11/2018

S’ha actualitzat amb l’objectiu de facilitar la circulació pels camins autoritzats. Compta amb més de 250 km de pistes i camins.

Collserola Del 19 al 23 de novembre, sempre que la climatologia sigui favorable

Actuació fitosanitària sobre la població de processionària

Tractament. Autor: CPNSC
Tractament. Autor: CPNSC
15/11/2018

Es farà entre el 19 i el 23 de novembre a diferents camins i carreteres del Parc Natural de la Serra de Collserola i s’actuarà (mitjançant l’ús d’un producte insecticida) a diferents pinedes del Parc Natural per reduir les poblacions de processionària. L’actuació es durà a terme principalment a Barcelona, Montcada i Reixac i diferents zones del Baix Llobregat.

Collserola Un dels resultats del Pla d’Acció del projecte Alimentem Collserola

Comença a funcionar 'Arrela't!, Servei de Suport a la pagesia de Collserola'

Visita a una de les finques. Autor: Arran de Terra
Visita a una de les finques. Autor: Arran de Terra
15/11/2018

El servei neix amb l’objectiu de donar suport als productors i productores en la millora de la viabilitat econòmica, ecològica i social de les produccions de l’àmbit del Parc Natural de Collserola.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La festa va tenir lloc el 10 de novembre a l'Auditori de Llinars del Vallès

Els projectes de les ADF de Teià i Terrassa guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
14/11/2018

Els Premis de prevenció d’incendis forestals 2018 que atorga la Diputació de Barcelona han reconegut el projecte 'Aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat: aprofitament de l’aigua de les sobreeixides de les fonts de l’Ajupit', presentat per l’ADF de Teià en la categoria de planificació i gestió, i el projecte 'Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans de Terrassa', presentat per l’ADF de Terrassa en l’àmbit d’accions de sensibilització en la prevenció.

Marina S'han eliminat els rebrots de canya i les deixalles acumulades

Es duen a terme treballs de manteniment del tram final del torrent de la Vallençana

Eliminació de la canya. Autor: XPN
Eliminació de la canya. Autor: XPN
14/11/2018

Aquestes accions, executades per l’empresa Naturalea, suposen el manteniment dels treballs que van ser possibles l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci Besòs-Tordera.

Marina Una zona amb una freqüentació molt elevada

Finalitzen les obres del projecte de millora de l'entorn del mirador del camí de la Font de l'Alzina a Santa Coloma de Gramenet

Indret arranjat. Autor: XPN
Indret arranjat. Autor: XPN
14/11/2018

Els treballs de millora han consistit a arranjar la interfase ciutat-parc existent entre el final del carrer Font de l’alzina i la pista forestal Camí dels minerals, una zona d’entrada al Parc com a continuació de la trama urbana al barri de les Oliveres, de Santa Coloma de Gramenet. L’actuació dignifica l’indret i contraresta la degradació que el pas del temps havia fet en l’actuació ja realitzada pel Parc durant els seus inicis, l’any 2002, en aquest indret.

Guilleries-Savassona | Xarxa de Parcs Naturals Els dies 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal El Sucre, de Vic

La Xarxa de Parcs Naturals, present a la 17a Fira del Llibre de Muntanya

Edició anterior. Autor: Fira del Llibre de Muntanya
Edició anterior. Autor: Fira del Llibre de Muntanya
05/11/2018

Enguany, la 17a Fira del Llibre de Muntanya es portarà terme el cap de setmana del 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal El Sucre de Vic. La Fira és un compendi sobre el muntanyisme en què editorials, llibreries i centres excursionistes especialitzats prenen protagonisme oferint les millors publicacions relacionades amb el món de la muntanya i la natura en tot els seus aspectes. La Xarxa de Parcs Naturals hi participa amb un estand en què es podran consultar diversos plafons informatius així com publicacions, fullets, tríptics, etc.

Marina Des de la pàgina web del Parc

Descarregueu-vos l'interactiu de descoberta vegetal 'La serralada de Marina clic a clic'

Interactiu. Autor: XPN
Interactiu. Autor: XPN
05/11/2018

La serralada de Marina té una flora rica i diversa que reflecteix els contrastos ambientals de la serra i la interacció secular de l'home amb la natura. Aquest interactiu, que porta per nom ‘La serralada de Marina clic a clic’, us acostarà a la vegetació del Parc mitjançant el joc i l'espectacle audiovisual. Com a novetat, ja us el podeu descarregar des de la pàgina web del Parc.

Marina Del 5 al 15 de novembre

Tractament biològic contra la processionària del pi

Primers estadis de l'eruga. Autor: XPN
Primers estadis de l'eruga. Autor: XPN
05/11/2018

Si les condicions meteorològiques acompanyen, entre el 5 i el 15 de novembre es farà un tractament biològic de la processionària del pi a diferents indrets amb elevada freqüentació del Parc de la Serralada de Marina.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.