Biodiversitat

Parc Fluvial Besòs La contaminació de les aigües ha provocat una mortaldat de fauna aquàtica

El Parc Fluvial del Besòs tancat per l'emergència declarada en les aigües del riu

Riu Besòs, l'11 de desembre. Autor: Parc Fluvial
Riu Besòs, l'11 de desembre. Autor: Parc Fluvial
12/12/2019

A causa dels abocaments produïts a les aigües del riu Besòs per l’incendi en una fàbrica ubicada a Montornès del Vallès, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Parc, conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua, han acordat mantenir tancat l’accés al Parc Fluvial del Besòs en tot el seu àmbit, des de Santa Coloma de Gramenet fins a la desembocadura al mar a Sant Adrià de Besòs, davant la situació d’emergència declarada i fins que la qualitat de l’aigua així ho permeti.

Sant Llorenç-Obac El nou emplaçament ofereix més visibiltat i accessibilitat

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac es trasllada a la Biblioteca Central de Terrassa

Biblioteca Central de Terrassa. Autor: Aj. Terrassa
Biblioteca Central de Terrassa. Autor: Aj. Terrassa
10/12/2019

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (CDPN), un servei bibliogràfic i documental adreçat a les persones que fan recerca sobre la història, el patrimoni natural i cultural i la gestió que es fa en aquest espai protegit, s’ha traslladat a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) amb la voluntat municipal de donar una major visibilitat a aquest fons integrat per un total de 3.098 documents.

Montnegre-Corredor Al Parc del Montnegre i el Corredor

Els voluntaris planten pins i nogueres a Can Bosc

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
09/12/2019

Un grup de més de vint voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van dedicar el matí del dissabte 30 de novembre a realitzar tasques de plantació per tal de facilitar la recuperació del bosc a la finca de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Garraf Podeu descarregar-vos el receptari

Parc a taula organitza un àpat temàtic dedicat a l'espigall del Garraf

Instant de l'àpat temàtic. Autor: Parc a taula
Instant de l'àpat temàtic. Autor: Parc a taula
09/12/2019

L’àpat s’ha adreçat a comunicadors i divulgadors i ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d'Hostaleria de Sitges, l’associació de productors Espigalls del Garraf i la DO Penedès.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor Es van presentar 47 ponències

Aportacions de la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
09/12/2019

El 20 i 21 de novembre va tenir lloc a la localitat vallesana de Vallgorguina la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor. L'objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer els estudis i les línies de recerca existents en diferents àmbits de les ciències socials i naturals, que ajuden als responsables dels parcs a gestionar la conservació, l'ús públic i el desenvolupament social i econòmic d'aquest territori.

Montseny Al Museu de Ciències Naturals de Granollers i al Centre d'Informació Can Casades

Fèlix Amat, especialista en amfibis, realitza dues conferències sobre el tritó del Montseny

24a Setmana de la Ciència. Autor: FCRI
24a Setmana de la Ciència. Autor: FCRI
06/12/2019

Del 8 al 17 de novembre es va celebrar a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència. En aquest marc, l'herpetòleg especialitzat en amfibis i col·laborador del projecte Life Tritó Montseny Fèlix Amat va realitzar dues conferències a l'entorn del tritó del Montseny.

Montseny Amb la participació d'una vintena d'experts

4rt taller de reintroducció del tritó del Montseny

Participants. Autor: Life Tritó Montseny
Participants. Autor: Life Tritó Montseny
06/12/2019

En el marc de l’acció C.15 (Identificació d’àrees potencials de reintroducció del tritó del Montseny), el 12 de novembre va tenir lloc el quart taller amb l’objectiu de decidir, de forma consensuada, l'estratègia per dur a terme la reintroducció de noves poblacions de tritó del Montseny al seu hàbitat natural.

Garraf L'adhesió de les empreses a la CETS els aporta diversos beneficis

S'aprova la implementació de la Fase II de la Carta Europea de Turisme sostenible als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

II Fòrum Permanent. Autor: XPN
II Fòrum Permanent. Autor: XPN
05/12/2019

El dijous 28 de novembre es va celebrar el 3r Fòrum Permanent per a la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Una quarantena d’assistents, administracions, entitats i empreses, van poder escoltar els gestors dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix que van contextualitzar en quin punt es troba el projecte, el qual ha de portar a tot el territori una estratègia de turisme sostenible.  

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.