caes

Educació ambiental

Montseny En el marc de les accions de recuperació d’aquest amfibi endèmic en perill crític d’extinció

S’alliberen més de 600 exemplars de tritó del Montseny al seu hàbitat natural

Un guarda forestal del Parc fent un alliberament. Autor: Xarxa de Parcs Naturals
Un guarda forestal del Parc fent un alliberament. Autor: Xarxa de Parcs Naturals
22/05/2024

En el marc de les accions previstes per a la recuperació del tritó del Montseny, espècie endèmica en perill crític d’extinció, aquest abril i maig s’han alliberat al seu hàbitat natural 620 exemplars de tritó criats en captivitat. En l’actuació, a més del Parc Natural del Montseny, hi ha participat el Zoo de Barcelona, el Departament d’Acció Climàtica, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC) i el Zoo de Chester.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs | Sant Miquel del Fai Se celebra del 22 al 26 de maig, coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, que és el 24 de maig

Participació activa de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals al Congrés ESPARC 2024 a Sigüenza

Detall del cartell del congrés. Autor: Europarc-España
Detall del cartell del congrés. Autor: Europarc-España
21/05/2024

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs, el 24 de maig, se celebra a Sigüenza el XXII Congrés ESPARC. Organitzat per la Conselleria de Desenvolupament Sostenible de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i Europarc-Espanya, reunirà entre el 22 i el 26 de maig tècnics de les administracions públiques dedicats a la planificació i la gestió d'àrees protegides, i també professionals de la conservació de la natura. La Gerència de Serveis d’Espais Naturals hi té una presència activa, amb diverses ponències i la coordinació de dos dels sis tallers del congrés.

Sant Llorenç-Obac En total hi ha 13 parelles al Parc Natural

El Parc Natural de Sant Llorenç anella polls de falcó pelegrí per fer-ne el seguiment i saber-ne la distribució

Anellament d'un dels polls. Autor: XPN
Anellament d'un dels polls. Autor: XPN
15/05/2024

Tècnics del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals, guardes forestals del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i dos anelladors van anellar els dimarts 7 i 14 de maig diversos polls de falcó pelegrí. L’objectiu de l’anellament és fer el seguiment dels falcons per saber-ne la distribució al llarg de tota la vida adulta.

Sant Llorenç-Obac La cerimònia de lliurament dels premis serà a Madrid el proper 20 de maig

El projecte Tech4Nature, en el qual ha participat el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, seleccionat entre "Les 100 millors idees" del diari El Mundo

Imatge de la publicació del projecte a
Imatge de la publicació del projecte a "Actualidad Económica". Autor: El Mundo
15/05/2024

El diari El Mundo, a través de la seva publicació Actualidad Económica, ha donat a conèixer els projectes guanyadors de la convocatòria d’enguany de “Les 100 millors idees”, on ha seleccionat el programa Tech4Nature, una iniciativa de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i el programa TECH4ALL de Huawei, que des de finals de l’any 2022 es porta a terme al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Montesquiu En el marc del programa del seguiment que es fa amb el SOCC

Tallarol de casquet, pit-roig, tord comú i merla, ocells comuns més observats aquest maig al Parc del Castell de Montesquiu

Tallarol de casquet. Autor: Josep del Hoyo
Tallarol de casquet. Autor: Josep del Hoyo
15/05/2024

Durant la primera quinzena de maig, el Parc del Castell de Montesquiu ha fet la primera sessió del programa de Seguiment d’Ocells Comuns a Catalunya (SOCC). En aquest primer cens destaquen una gran quantitat de mascles cantant de tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), també pit-roig (Erithacus rubecula), tord comú (Turdus philomelos) i merla (Turdus merula). Els túrdids, juntament amb els pàrids, com les mallerengues, són dues de les famílies més presents al Parc. D'altra banda s'han detectat menys pica-soques blau al llarg dels sis trams de 500 metres de què consta el seguiment.

Marina Van desbrossar i treure vegetació

El Cercle de Voluntaris dona suport al manteniment de les excavacions del poblat ibèric de les Maleses, al Parc de la Serralada de Marina

Treballs a la zona sud. Autor: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals
Treballs a la zona sud. Autor: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals
15/05/2024

Un grup de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va netejar la vegetació de les excavacions del jaciment ibèric de les Maleses, a Montcada i Reixac, el dissabte 11 de maig, tal i com és habitual durant els últims anys.

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Es va posar de manifest la relació entre la natura i el benestar humà

Èxit de participació i assistència virtual en el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut

La natura, font de salut. Autor: Forest Therapy Hub
La natura, font de salut. Autor: Forest Therapy Hub
15/05/2024

Els dies 16 i 17 d’abril va tenir lloc el II Seminari Global de Ciència, Natura i Salut organitzat per la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i el Forest Therapy Hub, al qual van participar 66 ponents de més de 25 països que van explorar una àmplia gamma de temes basats en les seves investigacions, des de l’ecologia fins a la salut mental, tot passant per la silvicultura i la teràpia de bosc. L’enfocament del Seminari es va centrar a fomentar les connexions amb la natura i la intersecció entre la recerca, la indústria i la implementació de pràctiques basades en l’evidència per millorar tant el benestar humà com el mediambiental.

Marina Es podrà visitar fins al 7 de juny

L’Hospital Germans Trias i Pujol alberga l’exposició temporal sobre el Parc de la Serralada de Marina

Exposició temporal al vestíbul de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Autor: Parc de la Serralada de Marina
Exposició temporal al vestíbul de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Autor: Parc de la Serralada de Marina
15/05/2024

Com a acció inclosa dins el Pla estratègic de Salut i Natura del Parc de la Serralada de Marina, un any més s’ha instal·lat l’exposició temporal sobre aquest Parc al vestíbul de l’Hospital Germans Trias i Pujol, tot coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura d’enguany. La mostra, que romandrà exposada del 6 de maig fins al 7 de juny, està adreçada al personal sanitari del centre en el marc del seu programa de promoció de la salut.

Marina L'acció s'emmarca dins la campanya Let's Clean Up Europe

La jornada del Clean Up Day al Parc de la Serralada de Marina, organitzada pel CAP Llefià, recull 94 kg de residus

Grup de voluntaris del CAP Llefià. Autor: CAP Llefià
Grup de voluntaris del CAP Llefià. Autor: CAP Llefià
14/05/2024

Un grup d’onze persones del CAP Llefià va recollir 94 kg de deixalles en el marc de la jornada Clean Up Day al Parc de la Serralada de Marina l’11 de maig. L’objectiu era recollir escombraries de forma voluntària dins de les activitats comunitàries que es programen des del mateix CAP. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya Let’s Clean Up Europe, amb l’ajut i col·laboració de l’Agència Catalana de Residus i del grup impulsor del Pla de Promoció de l’Activitat Física i Salut (PAFES) que es duu a terme en gran quantitat de municipis catalans.

Litoral Hi van participar dibuixants de Dibuixem Maresme

L’ermita de Sant Mateu acull la Matinal del Parc de la Serralada Litoral, amb unes 260 persones

La Matinal va comptar amb força públic. Autor: Fusic
La Matinal va comptar amb força públic. Autor: Fusic
14/05/2024

La matinal de Viu el parc al Parc de la Serralada Litoral es va celebrar a Premià de Dalt, el diumenge 12 de maig al matí. El dia es va aixecar amb amenaça de pluja, però finalment va sortir el sol i vam tenir una temperatura excel·lent per gaudir d’una esplèndida Matinal. Tot i coincidir amb les eleccions municipals, 260 persones es van apropar als voltants de l'ermita de Sant Mateu.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.