Selector de idioma

CAES

Capçalera

Títol Notícies

Notícies

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Guilleries-Savassona Properament es faran reunions de valoració amb les administracions i col·lectius que han col·laborat amb la iniciativa

Resultats satisfactoris de la prova pilot de regulació de l'accés de vehicles a la vall de Sau, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Una informadora durant la prova pilot. Autor: XPN
Una informadora durant la prova pilot. Autor: XPN
17/09/2021

La regulació d’accés de vehicles a la vall de Sau, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, impulsada com a prova pilot entre el 20 de juliol i el 12 de setembre pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d'Osona, es considera com a molt positiva pels resultats obtinguts. L’objectiu era garantir la seguretat dels usuaris i residents i la conservació del patrimoni natural i cultural de la zona. Les properes setmanes es faran reunions per valorar l'experiència amb les administracions, equips d'emergències, empreses que treballen al pantà, residents i altres col·lectius que han col·laborat amb la prova pilot.

Sant Llorenç-Obac Amb l'objectiu de preservar les restes arqueològiques

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac restringeix l'accés a la cova Simanya

L'accés tancat a la cova Simanya. Autor: Joan Lleonart
L'accés tancat a la cova Simanya. Autor: Joan Lleonart
15/09/2021

L'evolució de les excavacions i el gran interès del jaciment de la Simanya (Sant Llorenç Savall) fan incompatible la visita lliure de la cova Simanya. Per preservar les restes arqueològiques i per donar resposta a l'interès que sempre han tingut els visitants, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac l'ha tancada i hi organitzarà visites guiades els caps de setmana i festius a partir del 2 d'octubre.

Diputació de Barcelona S'han registrat un total de 244 incendis forestals

La campanya del PVI tanca l'estiu més difícil en la prevenció i extinció d'incendis forestals de l'últim decenni

Desplegament del PVI. Autora: Judit Contreras / Diputació de Barcelona
Desplegament del PVI. Autora: Judit Contreras / Diputació de Barcelona
16/09/2021

Aquest estiu ha estat el més elevat tant en nombre d’incendis forestals com de dies d’alt risc extrem en el conjunt de comarques de Barcelona des de l’any 2000. Aquests dos valors mostren que ha estat un any molt difícil per a la prevenció i extinció d’incendis forestals, segons dades de l’informe final de la campanya 2021 del Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona.

Montseny La població de talpó roig ha augmentat més de deu vegades des de la campanya de la tardor anterior

El Parc Natural del Montseny registra el rècord històric de captures de talpó roig a Catalunya

Exemplar de talpó roig, al Montseny. Autora: Lídia Freixas / Museu de Ciències Naturals de Granollers
Exemplar de talpó roig, al Montseny. Autora: Lídia Freixas / Museu de Ciències Naturals de Granollers
15/09/2021

Gràcies a les dades aportades pel Seguiment de petits mamífers comuns (SEMICE), que es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, s'ha pogut observar un nombre excepcional de captures de talpó roig (Clethrionomys glareolus) al Parc Natural del Montseny l'estiu del 2021. Els investigadors relacionen aquesta explosió demogràfica amb la producció de fruits obtinguda el 2020 (un any plujós) sobretot de fages i nabius. Aquesta espècie, abundant al nord d’Europa, troba a Catalunya el seu límit de distribució sud.

Listador de contenidos web

Montseny En la revisió de les caixes niu es van detectar trenta individus adults i nou nius de cria

Èxit de participació i gran nombre de captures en el 3r Curs sobre el liró gris a l'Estació Biològica de Fontmartina, al Parc Natural del Montseny

Participants durant la revisió de les caixes niu. Autora: Lídia Freixas / Museu de Ciències Naturals de Granollers
Participants durant la revisió de les caixes niu. Autora: Lídia Freixas / Museu de Ciències Naturals de Granollers
24/09/2021

L'Estació Biològica del Montseny. Centre de Fontmartina, al Parc Natural del Montseny, va acollir el cap de setmana del 18 i 19 de setembre la 3a edició del Curs sobre el liró gris (Glis glis) i les seves peculiaritats, a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb èxit de participació, un gran nombre de captures i molta motivació per part dels assistents.

Montseny La capsa dels sentits a Breda es farà el dissabte 2 d'octubre

Música, contes, tallers i la Fira de la Mel Ecològica animen la Matinal Viu el parc del Parc Natural del Montseny

Espectacle de cloenda a la Matinal Viu el parc del Parc Natural del Montseny. Autor: Viu el parc
Espectacle de cloenda a la Matinal Viu el parc del Parc Natural del Montseny. Autor: Viu el parc
23/09/2021

En un esplèndid matí de diumenge, el 19 de setembre es va celebrar la 29a Matinal Viu el parc al Parc Natural del Montseny, enguany, força més normalitzada. Unes 260 persones van acudir al Brull on, entre les 10.30 i les 14 h, van gaudir diverses activitats amb els contes com a protagonistes, un taller de flors reciclades i l’espectacle musical de cloenda. Una altra novetat positiva d'aquest 2021 ha estat tornar a compartir espai amb la tradicional Fira de la Mel Ecològica del Brull.

Montesquiu Durant octubre i novembre

El Parc del Castell de Montesquiu programa tallers, caminades guiades, xerrades i activitats de descoberta aquesta tardor

Cartell de les activitats de tardor
Cartell de les activitats de tardor
22/09/2021

A partir del dia 2 d’octubre i fins a finals de novembre tindran lloc al Parc del Castell de Montesquiu i en diferents punts de l’Espai d’Interès Natural Serres de Milany – Santa Magdalena i Puigsacalm – Bellmunt diverses propostes de tallers, caminades guiades, activitats de descoberta de l’entorn, natura i territori i xerrades temàtiques. 

Sant Llorenç-Obac Aquesta activitat de Parcs en concert reuneix un centenar d'assistents

Habla de mí en presente i Las Glorias Cabareteras tenyeixen d'humor i gresca la Pahissa del Marquet al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Parcs en concert es va fer a l'era de la Pahissa del Marquet. Autor: Joan Solé
Parcs en concert es va fer a l'era de la Pahissa del Marquet. Autor: Joan Solé
22/09/2021

En el segon any del cicle Parcs en concert, els programes musicals es diversifiquen. És així en el cas del passat diumenge 19 d’octubre a l’era de la Pahissa del Marquet, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, en què les humoristes Las Glorias Cabareteras van obrir la jornada amb un número carregat d’humor i sarcasme. Les autoanomenades vedets van despertar el riure de tot el públic i van donar pas als “mamarrachos” de Habla de mí en presente. 

Collserola Es tracta de tòtils rescatats d'una bassa de reg que estava a punt de ser demolida

Alliberament d'amfibis al torrent de Can Coll, al Parc Natural de la Serra de Collserola

Instant de l'alliberament de tòtils al torrent de Can Coll. Autor: CPNSC
Instant de l'alliberament de tòtils al torrent de Can Coll. Autor: CPNSC
21/09/2021

Amb l'objectiu de millorar la biodiversitat de l’espai, el dijous 16 de setembre es van alliberar més de quatre-cents individus de tòtils (Alytes almogavarii), procedents d’un rescat, al Parc Natural de la Serra de Collserola. L'acció ha estat promoguda pel Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRAC) i la Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) en col·laboració amb els serveis tècnics del Consorci del Parc Natural.

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Sol·licita la col·laboració amb una enquesta anònima

El programa de Doctorat en Turisme de la UAB investiga les actituds dels visitants dels parcs naturals envers el medi ambient

Paisatge urbà des del Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
Paisatge urbà des del Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
20/09/2021

Investigadors del programa de Doctorat en Turisme de la Universitat Autònoma de Barcelona estudien les actituds dels visitants dels parcs naturals envers el medi ambient. Per això han creat una enquesta anònima que es pot respondre fins al 30 d'octubre a partir d’un formulari en línia.

Montesquiu S'hi fa un concert en el marc del cicle Notes a la Cabanya

S'inauguren les obres de restauració de l'església de Santa Maria del castell de Besora

Imatge aèria del castell de Besora. Autora: Blanca Vilageliu
Imatge aèria del castell de Besora. Autora: Blanca Vilageliu
17/09/2021

El dissabte 18 de setembre al matí, tindrà lloc al Conjunt monumental del castell de Besora l’acte d’inauguració de les obres de restauració de l’església de Santa Maria i els treballs arqueològics que es porten a terme al turó des del 2005. S’hi han fet diverses accions d’investigació, recuperació i restauració. L’acte d’inauguració comptarà amb un concert vermut de la banda Leftsiders, un espectacle que forma part del cicle Notes a la Cabanya del Parc del Castell de Montesquiu.

Sant Llorenç-Obac Els tritons han estat alliberats en una riera propera

Els guardes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac rescaten 250 tritons verds d'una bassa artificial

Alguns dels tritons de la bassa artificial. Autor: XPN
Alguns dels tritons de la bassa artificial. Autor: XPN
16/09/2021

Els guardes forestals del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac han rescatat aquest setembre més de 250 juvenils de tritó verd (Triturus marmoratus) que estaven atrapats en una bassa artificial. Els guardes han recuperat tots els exemplars que han pogut i els han alliberat en diferents punts al llarg d'una riera propera situada dins la mateixa conca hidrogràfica. 

Montnegre-Corredor El programa europeu treballa per millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis

S'instal·len panells informatius del Life Biorgest a diferents rodals forestals del Parc del Montnegre i el Corredor

Panell de Life Biorgest instal·lat a Can Bosc. Autor: XPN
Panell de Life Biorgest instal·lat a Can Bosc. Autor: XPN
16/09/2021

En el marc del programa europeu Life Biorgest, s’han instal·lat panells informatius a diferents rodals forestals del Parc del Montnegre i el Corredor. Al Parc s’han establert cinc rodals amb diferents tractaments silvícoles i objectius, tres en finques públiques i dos en finques privades.

Litoral Es treballa en un pla de mobilitat per restringir accessos

ADF i entitats del Parc de la Serralada Litoral recullen residus de botellots al camí de la Cornisa i entorn de Sant Mateu

Restes dels botellots al Parc de la Serralada Litoral.<br />Autor: Save the project
Restes dels botellots al Parc de la Serralada Litoral.
Autor: Save the project
15/09/2021

El dissabte i diumenge, 11 i 12 de setembre, tant voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Teià, Alella, Premià de Dalt, la Conreria i Vallromanes, com voluntaris de l’associació Save the project i altres usuaris del Parc de la Serralada Litoral van recollir deixalles al camí de la Cornisa, coll de Clau, coll de Can Gurguí i entorn de Sant Mateu. Eren restes dels botellots que va deixar una colla de joves la nit del divendres 10 de setembre.

CookiesEU

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información