Selector de idioma

CAES

Capçalera

Títol Notícies

Notícies

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals En Peyu i la cantant Judit Neddermann sumen nous missatges

La Xarxa de Parcs Naturals reprèn la campanya de Civisme als parcs amb nous missatges i personatges

Nou cartell multimissatge. Autor: Diputació de Barcelona
Nou cartell multimissatge. Autor: Diputació de Barcelona
19/10/2021

Coincidint amb la tardor, època de més afluència als parcs, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona reprèn la campanya de Civisme als parcs amb nous missatges i cares conegudes. Aquesta campanya de sensibilització va començar l’octubre del 2020 i el març passat s’hi van sumar personatges com el pallasso Tortell Poltrona i el meteoròleg Francesc Mauri. Ara s’hi afegeixen nous personatges com, per exemple, la cantant Judit Neddermann.

Montseny Es pot participar fins al 30 de novembre

La 5a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa amb format vídeo

V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny. Autora: Cori Comajoncosa
V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny. Autora: Cori Comajoncosa
06/10/2021

Després d’un any en què la pandèmia no va fer possible la realització del Concurs en el format presencial habitual, enguany el Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa i es fa amb suport vídeo. Hi ha les categories de primer plat, segon plat, postres i begudes, en què cal que l’ingredient o ingredients principals es produeixin o elaborin al Montseny. S’estableixen dues modalitats de premis per a cada categoria: a les dues millors receptes i als dos millors vídeos. El termini per participar finalitza el 30 de novembre.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs | Altres Inclou 133 preguntes i respostes

La Xarxa de Parcs Naturals publica a la web un recull de preguntes i respostes freqüents per resoldre els dubtes dels usuaris

Cada apartat de les FAQS s'identifica amb una icona. Autor: XPN
Cada apartat de les FAQS s'identifica amb una icona. Autor: XPN
07/10/2021

Quin horari tenen els parcs? Es pot acampar lliurament? És permès caçar i pescar? Quines activitats puc fer amb la família? Hi ha itineraris senyalitzats? La web de la Xarxa de Parcs Naturals ofereix un nou espai de FAQS - Preguntes i respostes freqüents en què es presenten trenta seccions que apleguen preguntes i les corresponents respostes més usuals per facilitar als usuaris informació d’interès i ajudar-los a resoldre dubtes. 

Montseny Tres noves línies del Bus Parc se sumen a les dues actuals per arribar fins a l’espai natural

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, més accessible amb transport públic

El Bus Parc a la carretera entre el Brull i Seva. Autor: Pau Fabregat / Diputació de Barcelona
El Bus Parc a la carretera entre el Brull i Seva. Autor: Pau Fabregat / Diputació de Barcelona
05/10/2021

A partir del dissabte, 9 d’octubre, la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya posen en servei tres noves línies del Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, dues des del vessant osonenc i la tercera des del vessant est del Vallès Oriental. Es tracta d’una prova pilot que estarà en servei tots els dissabtes, diumenges i festius fins al 7 de novembre. Les tres línies se sumen a les dues ja existents des del 2018 que enllacen Sant Celoni amb Santa Fe i Fontmartina.

Listador de contenidos web

Altres La presentació serà el divendres 5 de novembre a les 18.30 h, a la sala d'actes del Museu

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula presenten un disc amb cinc cançons per promoure la preservació de la biodiversitat entre els més petits

El grup musical Xiula amb l'equip d'investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Autor: MCNG
El grup musical Xiula amb l'equip d'investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Autor: MCNG
28/10/2021

El divendres 5 de novembre a les 18.30 h, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula presentaran el nou disc 'Cançons per la biodiversitat'. Un projecte de col·laboració que va néixer en plena pandèmia que té per objectius apropar els més petits al nostre entorn natural i transmetre’ls la importància de preservar-lo, així com donar a conèixer la tasca del grup de recerca BiBIO. Durant la presentació, Xiula explicarà el seu procés de creació i es podran veure els videoclips de les cinc cançons dedicades a la biodiversitat i a cadascun dels projectes del Grup de recerca: papallones, petits mamífers, amfibis i rèptils i ratpenats.

Marina Els primers resultats mostren l'increment del senglar i la presència de cabirol

S'ha iniciat el seguiment de carnívors amb càmeres de fototrampeig al Parc de la Serralada de Marina

Toixó (Meles meles) detectat per una càmera de fototrampeig al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
Toixó (Meles meles) detectat per una càmera de fototrampeig al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
27/10/2021

Els guardes del Parc de la Serralada de Marina estan actualment instal·lant les càmeres de fototrampeig distribuïdes aleatòriament en una quadrícula imaginària de 39 quadrats d’1 x 1 km. Aquest mètode permetrà saber quins carnívors viuen als municipis de Badalona, Montcada i Reixac, Tiana, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet així com per quines zones es distribueixen. 

Montnegre-Corredor Les jornades incloeun dues passejades conscients i un debat tècnic

El Parc del Montnegre i el Corredor organitza unes jornades participatives sobre la convivència de la bicicleta al Parc

Un ciclista en mira un altre al Parc. Autor: Escola de Natura del Corredor
Un ciclista en mira un altre al Parc. Autor: Escola de Natura del Corredor
27/10/2021

El Parc del Montnegre i el Corredor, amb el suport de l’Escola de Natura del Corredor, organitza unes jornades tècniques participatives sobre la convivència de la bicicleta al Parc. Titulades BiciCívic: Bicicleta Cívica al Parc, el debat tècnic es farà el dijous 18 de novembre de forma virtual. A més es faran dues passejades conscients en bicicleta a Can Bosc (Dosrius) el dissabte 30 d’octubre i a Hortsavinyà (Tordera) el dissabte 13 de novembre, amb un debat posterior.

Xarxa de Parcs Naturals Es va celebrar a Maó del 19 al 21 d'octubre

La campanya Civisme als parcs, exemple de bona pràctica en el V Congrés d'Ecoturisme de l'Estat espanyol a Menorca

Presentació de la campanya de Civisme als parcs. Autor: V Congrés d'Ecoturisme
Presentació de la campanya de Civisme als parcs. Autor: V Congrés d'Ecoturisme
27/10/2021

Mes de dos-cents experts debaten i intercanvien experiències sobre aquest model de turisme sostenible en el V Congrés Nacional d'Ecoturisme celebrat a Maó del 19 al 21 d’octubre. Entre la desena de casos de bones pràctiques que s’hi van presentar, figura la campanya de civisme 'Parcs naturals sí, però amb civisme', que es duu a terme als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

Litoral Les activitats es poden fer en família

Viu el conte proposa descobrir el Parc de la Serralada Litoral a partir de tres contes guiats per tres itineraris senyalitzats

Un dels indrets del conte de L'àvia Remei.<br />Autor: XPN
Un dels indrets del conte de L'àvia Remei.
Autor: XPN
26/10/2021

A partir del programa de les Passejades guiades, el Parc de la Serralada Litoral ha preparat tres activitats per fer en família quan es vulgui. Es tracta de tres contes guiats per descobrir el Parc. Són L’Oriol, l’esquirol (a partir de 3 anys), L'Iu i les fonts (a partir de 6 anys) i L’àvia Remei (a partir de 3 anys). Els tres es poden fer seguint els itineraris senyalitzats del Parc amb l’app de Wikiloc.

Guilleries-Savassona El Concurs s'alineava amb la campanya de Civisme als parcs i la regulació d'accessos a la vall de Sau

Ja es coneixen els guanyadors de la 3a edició del Concurs fotogràfic d'estiu de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Instagram, enguany sota el lema 'Temps de silenci i respecte'

El salt de la Minyona (detall del 1r premi). Autor: Joan Homs (@joanderiu)
El salt de la Minyona (detall del 1r premi). Autor: Joan Homs (@joanderiu)
26/10/2021

Joan Homs (1r premi) i Mayte Cortina (2n premi) han estat els guanyadors del 3r Concurs fotogràfic d'estiu de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona a Instagram, d'un total de setanta-tres imatges participants. El Concurs es va desenvolupar entre el 15 de juliol i el 15 de setembre sota el lema 'Temps de silenci i respecte: viu l’essència de l’Espai Natural'.

Diputació de Barcelona Els dos esdeveniments han comptat amb molta participació

Parc a taula i la Xarxa Productes de la Terra participen al Gastronòmic Fòrum Barcelona i a la Fira Àpat

Aula del Parc a taula a la Fira Àpat.<br />Autor: Parc a taula
Aula del Parc a taula a la Fira Àpat.
Autor: Parc a taula
26/10/2021

Aquest mes d'octubre, Barcelona ha acollit múltiples activitats relacionades amb l’alimentació. Barcelona és enguany la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i del 14 al 24 d’octubre s’ha celebrat la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible amb l’objectiu de redefinir el sistema alimentari cap a models més saludables i més sostenibles.

Montseny Fins al 31 d'octubre serà a Mataró i de novembre a gener del 2022, a Tordera

L'exposició itinerant sobre el tritó del Montseny es podrà veure a les biblioteques del Maresme

Maqueta del tritó a escala augmentada. Autor: Life Tritó Montseny
Maqueta del tritó a escala augmentada. Autor: Life Tritó Montseny
25/10/2021

L’exposició sobre el tritó del Montseny 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' es podrà visitar fins la primavera del 2022  a diverses biblioteques municipals del Maresme. La itinerància, que inclou els municipis de Tiana, Mataró, Tordera, el Masnou, Argentona, Cabrils i Teià, forma part de les activitats del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!'.

Altres Han augmentat els serveis per buscar boletaires perduts o accidentats a la muntanya

El Departament d'Interior fa una crida als boletaires perquè adoptin mesures de seguretat bàsiques al bosc

Cal tenir molta cura quan se surt a collir bolets. Autor: XPN
Cal tenir molta cura quan se surt a collir bolets. Autor: XPN
22/10/2021

Els Agents Rurals recorden que cal collir només les espècies conegudes per evitar intoxicacions i respectar l’entorn natural. Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest any en una quarantena de recerques de boletaires perduts o accidentats, la major part aquest mes d’octubre. Les precaucions principals són no sortir amb mal temps, anar ben equipat, dur aigua i menjar, informar de la situació a amics i família i dur telèfon mòbil. 

Montnegre-Corredor Durant el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord

Els Mossos feliciten oficialment dos guardes del Parc del Montnegre i el Corredor que van participar activament en el dispositiu per desmantellar un grup organitzat de furtius de pinyes

Els dos guardes forestals, a la cerimònia.<br />Autor: XPN
Els dos guardes forestals, a la cerimònia.
Autor: XPN
22/10/2021

Dos guardes forestals del Parc del Montnegre i el Corredor han rebut una felicitació pública col·lectiva de Mossos d’Esquadra, Policia de Catalunya, arran de la seva participació, l’octubre del 2020, en un dispositiu conjunt amb la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos (URMA) contra la tinença il·lícita i venda de pinyes fora de temporada al Parc. 

CookiesEU

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información