caes

Foix S'hi podrà assistir personalment o virtualment

El Parc del Foix farà al juny la Trobada d'Estudiosos ajornada el 2020

04/03/2022

El dimecres 22 de juny tindrà lloc, al Molí del Foix de Santa Margarida i el Monjos, la V Trobada d'Estudiosos del Foix. L’objectiu és compartir informació sobre els estudis, actuacions i recerques fets recentment a l'entorn del patrimoni natural i cultural del Parc del Foix, del riu que li dona nom i de tota la seva conca. La Trobada s’havia de fer el 16 de juny del 2020 i es va ajornar també el 2021 degut a la situació de la pandèmia.

Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia són algunes de les temàtiques de les ponències. El Parc del Foix ha obert les inscripcions per participar-hi com a ponents o bé com a oients. En cas de presentar-hi comunicacions o pòsters, s'han de lliurar abans del 24 de maig per tal que puguin ser inclosos en la documentació que es donarà als assistents.

En aquesta ocasió, la novetat és que els assistents podran ser-ho personalment o virtualment, a través de l’emissió en directe via streaming a través del canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals.

Divuit anys d'història d'unes Trobades

Durant els divuit anys en què s’han anat celebrant aquestes Trobades, s'ha pogut constatar l’efecte positiu de la protecció d’aquest entorn natural i cultural. La situació del Parc del Foix, receptor principal d’actuacions positives i negatives en aquesta conca fluvial, el fa el lloc més indicat per valorar-ne l’estat de salut. 

Malgrat ser una conca situada en una comarca primordialment agrícola i industrial, l’evolució positiva dels indicadors ecològics i ambientals demostren que la conservació i la sostenibilitat són compatibles amb el desenvolupament social i econòmic del territori.

Bona part d’aquest èxit ha estat possible, precisament, gràcies a la suma d’estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d’aquest espai.

Totes les comunicacions presentades anteriorment es poden consultar al catàleg col·lectiu de la xarxa de centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Paisatge, Geologia, Hidrologia, algues, fongs, flora, fauna, hàbitats, Recerca i seguiment, Divulgació, Ponències, Publicacions, Foix, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Llibres, revistes i CD,