Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Foix | Olèrdola | Garraf Es desenvoluparan d'acord amb els protocols de seguretat i mesures sanitàries

Sortides marines, espeleologia i tallers familiars entre les activitats guiades als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

$urlFileEntry

Espeleologia a l'avenc dels Esquelets.
Autor: Federació Catalana d'Espeleologia

10/07/2020

Des del mes de juliol i fins al desembre, els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix tornen a oferir cada cap de setmana passejades, excursions, sortides guiades i tallers familiars. Entre les propostes, destaca l’oferta d’activitats d’espeleologia i marines (albiraments de cetacis, sortides en veler o caiac pels Colls i Miralpeix, etc.). És imprescindible reservar prèviament i seguir les indicacions del Protocol per a Passejades guiades en la situació post COVID-19.

El Programa de passejades guiades i altres activitats 2020 dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix aplega propostes marines com l’albiraments de cetacis, sortides en veler o activitat en caiac pels Colls i Miralpeix; sortides guiades per conèixer els millors racons dels tres parcs, l'àguila cuabarrada, les herbes i remeis, les flors, abelles i mel, formatges o la fauna nocturna, a més d'activitats que ressegueixen la vida a la prehistòria, els ibers, l'Olèrdola medieval, la cova Negra o l’avenc de l’Esquerrà.

Normalment, les activitats són matinals, si bé també se'n fan de nocturnes, tenen una durada d'entre 2 i 4 hores i estan guiades per bons coneixedors del territori i la matèria. S'agrupen en quatre tipologies: Excursions guiades (EG): itineraris naturalístics guiats per bons coneixedors del territori adreçats al públic general; Visites guiades o teatralitzades (VG o VT): visites al conjunt monumental d'Olèrdola i els seus exteriors de la mà d'un guia i/o d'un personatge històric; Activitats familiars (AF): tallers, jocs de descoberta o passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants, i Tallers (TA): visites adreçades al públic general que inclouen un taller pràctic.

El preu de les activitats és el següent: 3 euros (adults), 2 euros (menors, entre cinc i dotze anys) i gratuït (menors de cinc anys). S’aplicarà un 10 % de descompte a les famílies nombroses, als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals i als majors de 65 anys. Algunes activitats estan subjectes a una tarifa addicional en concepte de material o accés a equipaments que no depenen dels parcs.

Reserves i protocol post COVID-19

Per participar, és imprescindible reservar prèviament a l’organitzador que figura en la descripció de cada activitat en el programa i l’Agenda dels parcs com a mínim 24 hores abans de l'activitat.

A l’actualitat, cal seguir les indicacions del Protocol per a Passejades guiades en la situació post COVID-19 a més de portar calçat i roba adequats per caminar per la muntanya, aigua, gorra i protecció solar o impermeable, si el temps ho aconsella i, a les sortides nocturnes, una llanterna.

Per a més informació, consulteu el programa de Passejades guiades dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix 2020 i l'Agenda dels parcs.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

En alguna d’aquestes rutes es podrà demanar el servei de Joëlette, cadira tot terreny d'una única roda, per a les persones amb mobilitat reduïda (tel. 630 678 885). Consulteu més informació sobre materials i propostes accessibles a la pàgina web L'accessibilitat a a la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Foix, Olèrdola, Biodiversitat, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Garraf, Divulgació, ODS, Educació ambiental, Educació ambiental, general,