Garraf
Un projecte de reintroducció del conreu de la col botonera i espigalls al Parc del Garraf

Visita als camps experimentals de conreu de l'espigall del Garraf

$urlFileEntry

Instant de la visita. Autor: XPN

02/03/2020

El divendres 21 de febrer, el diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals, Josep Tarín, va visitar els camps experimentals de Can Grau, on des de fa uns anys es desenvolupa un projecte de recerca al voltant dels espigalls del Garraf, acompanyat dels representants de la Fundació Miquel Agustí, que gestionen el projecte.

La Fundació Miquel Agustí i la Diputació de Barcelona han col·laborat de manera conjunta en l’impuls d’actuacions de conservació, millora i desenvolupament del medi agroalimentari i espais naturals, mitjançant un conveni de col·laboració vigent des del 2016 amb l’objectiu de treballar per a la dinamització de l’agricultura i foment del consum de productes de proximitat, a través de l’obtenció d’una marca europea d’origen i qualitat per a l’espigall del Garraf.

El projecte vol aprofitar eines ja desenvolupades per la Diputació de Barcelona com, per exemple, el projecte Parc a taula, o les cartes europees de turisme sostenible (CETS) dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, promoguts des de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, en coordinació amb la Xarxa d’ens locals per al suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar, entre d'altres.

El resultat final de l’actuació ha de ser un espai amb capacitat per generar rendes per als seus gestors (explotacions agràries), amb elevada biodiversitat i estabilitat, agradable paisatgísticament i que aporti un important valor afegit en la lluita contra els incendis. A la vegada, la intervenció ha de promoure la creació de llocs de treball vinculats al manteniment del model.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Parc a taula, Garraf, Parc a taula, Relleu, Paisatge, Parc a Taula, Biodiversitat, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Diputació de Barcelona, ODS,