Montesquiu
Enguany se celebra la 23a edició

Arriba el Viu el parc al Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

21/05/2018

Aquest 2018, els actes centrals de la 23a edició del programa Viu el parc són la Festa al parc juntament amb la 19a edició del Ral·li Fotogràfic del Castell de Montesquiu (diumenge 3 de juny) i la Nit d’estels a Vidrà (diumenge 12 d'agost). Gaudiu de la natura, del patrimoni i de la cultura pròpia del Parc del Castell de Montesquiu i dels municipis que l'envolten. No us perdeu aquestes activitats!

El diumenge 3 de juny, la ja tradicional Festa al parc del Castell de Montesquiu engegarà motors a les 9 h del matí amb les inscripcions al 19è Ral·li fotogràfic del Castell de Montesquiu que es podran fer fins a les 11 h.

La Festa es desenvoluparà durant tot el dia. Així, a partir de les 10.30 h s'oferiran tallers de vestuari i màgia. La música de Swing Tenes Band us acompanyarà durant tota la Festa.

A les 12.30 h, el Màgic Coloraines i el seu espectacle “La il·lusió d’un somriure” posaran punt final a un matí ple de propostes.

A més a més, entre les 11 i les 14 h i les 16 i les 19 h, el castell de Montesquiu obrirà les seves portes de manera gratuïta a tothom qui el vulgui visitar, tot i que cal inscriure's durant el matí perquè l'aforament és limitat. La Tartana oferirà servei de bar amb gastronomia del territori.

19è Ral·li Fotogràfic

El 3 de juny tindrà lloc també el 19è Ral·li Fotogràfic. Organitzat amb la col·laboració del Grup Fotogràfic Manlleu i obert a tothom, és una iniciativa que vol promoure els valors naturals, culturals i històrics del Parc del Castell de Montesquiu i dels municipis que componen el Bisaura: Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora i Vidrà.

Aquest 2018, hi haurà tres temàtiques que no es donaran a conèixer fins al moment de la inscripció. De les 9 a les 14 h, per tant, tothom podrà realitzar les seves fotografies, però només s'acceptarà una imatge per a cada tema.

Hi haurà tres categories de premis: el premi a la millor col·lecció (300 euros); tres premis a la millor fotografia de cada tema (150 euros), i un premi especial per a participants de fins a 12 anys.

El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 30 de juny a les 12 h a la Cabanya del Castell de Montesquiu i les fotografies finalistes i guanyadores s'exposaran al castell de Montesquiu de l’1 al 29 de juliol.

Nit d’estels a Vidrà

El diumenge 12 d’agost al camí de Palou Xic, entre les 21.30 i les 23.30 h podreu participar a la Nit d’estels al municipi de Vidrà. Durant la nit, s’oferirà una introducció teòrica i visionat a ull nu i amb telescopi del cel. Podreu observar la pluja d’estels de Sant Llorenç! Les places són limitades i cal fer inscripció a: nitdestels@fusic.org.

Descarregueu-vos el programa en aquest enllaç.

Un any més, el programa Viu el parc proposa una manera diferent de descobrir i gaudir de la natura, del patrimoni i de la cultura pròpia del Parc del Castell de Montesquiu i dels municipis que l'envolten. També tindrà lloc el Programa escolar adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Bisaura.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montesquiu, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,