Montesquiu
Del 2 al 24 de novembre

El cinema de muntanya, protagonista de la nova exposició a la Cabanya del Castell

$urlFileEntry

Detall del programa. Autor: XPN

24/10/2019

Entre el 2 i el 24 de novembre, tots els caps de setmana i festius podeu visitar a la Cabanya del Castell la mostra següent: Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i Jaumira-Vilaró - 'Cinema de muntanya' (disseny). L'entrada és lliure i gratuïta.

El cinema de muntanya com a gènere va néixer l’any 1924 amb la pel·lícula Der Berg des Schicksals, d’Arnold Fanck, i es va perllongar per un període de més d’una dècada. Es va desenvolupar, bàsicament, a l’àrea geogràfica del Tirol i va tenir els seus màxims exponents, a més de Fanck, en Leni Riefenstahl i Luis Trenker. En les pel·lícules del gènere, la muntanya esdevé un personatge més i és el centre absolut dels esdeveniments, l’enemic a batre. Al seu entorn giren la resta de personatges, tots ells portadors d’uns valors morals molt identificats amb el mode de vida alpí: la tradició ancestral, la família i l’honor.

Aquesta exposició és un recull de cartells, programes de mà i fotogrames d’una vintena de pel·lícules representatives dels diferents gèneres, en què la muntanya, sovint de forma metafòrica, hi té un significat remarcable i sempre diferent.

El programa d'exposicions temporals actual es clourà amb la mostra següent:

Del 30 de novembre del 2019 al 26 de gener del 2020

Maria Teresa Reig Subirà - "Pintant passen les hores volant i em sento feliç" (pintura a l'oli).

Descarregueu-vos el programa d'exposicions temporals juliol 2019 - gener 2020 [PDF].

Compromís amb l'expressió artística

Des de l'any 2003, la Cabanya del Castell s’ha convertit en un espai destinat a exposicions temporals, on els artistes locals i d'altres latituds tenen l'oportunitat d'exposar les seves obres. Des de llavors, s'han fet nombroses exposicions de periodicitat mensual, tant de caràcter individual com col·lectiu i abraçant les diferents branques de l’art.

El Parc del Castell de Montesquiu continua amb la seva trajectòria de compromís amb les diferents expressions artístiques, un compromís que queda palès en l'organització de múltiples activitats que promouen i difonen els diversos llenguatges artístics, com la Quinzena d'Art de Montesquiu, la Mostra d'Arts Vives i el programa lúdic i cultural Viu el parc.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Educació ambiental,