Montesquiu
Quatre espectacles gratuïts entre maig i juny

Tot a punt per a la 2a edició del cicle 'Notes a la Cabanya', al castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Programa. Autor: Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura

06/05/2019

La versatilitat caracteritza el programa 'Notes a la Cabanya', una proposta en què la música i la poesia adopten formats i propostes artístiques diversos ja sigui al castell de Besora, a la Cabanya del Castell de Montesquiu o als jardins davant la Cabanya, indrets preparat per acollir espectacles de petit format.

El segon cicle Notes a la Cabanya s’iniciarà el diumenge 12 de maig amb l’espectacle “Música de protesta al castell de Besora”, en què els qui hi participin pujaran al castell per conèixer els avenços dels treballs arqueològics i de les obres de restauració de l’església de la mà dels arqueòlegs Marta Fàbregas i Francesc Busquets. Els acompanyarà la música de Lil·lit, la qual a través de les veus i els acordions oferirà un repertori de músiques conegudes. Tot plegat amenitzat pel vermut ofert pels Amics del Bisaura. Músics: Laia Sellarès i Laia Rovira. 

El cicle continua el dissabte següent, 18 de maig, a les 20.30 h a la Cabanya del Castell amb “Brossa. Poemes de revolta”. Aquest recital poeticomusical a càrrec de Mònica Van Campen, Oriol Tramvia i Lluís A. Baulenas s’emmarca dins el programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019. En ell, els intèrprets se centraran en la producció poètica de Brossa basada en el seu compromís social i polític, poemes rabiosos, plens de fe en el futur, però alhora plens de sentiment de vergonya i d’impotència davant la injustícia.

El dissabte 25  de maig a les 21.30 h, es presentarà “Destins”, de Noemí Morral, un espectacle que combina música, poesia i dibuix en directe i parla d’aspectes tan importants com la reconnexió amb nosaltres mateixos a través del silenci i el contacte amb la natura, o la transformació personal a través de l’experiència artística. Textos i interpretació a càrrec de Noemí Morral i música de Quim Salinas. Direcció de Joan Roura. Espectacle basat en els llibres Finestra poètica a Essaouira i Tornar de Noemí Morral.

Finalment, el diumenge 9 de juny a les 12 h als jardins de davant la Cabanya del Castell, el cicle es tanca amb el concert vermut amb Jordi Molina Quartet. En ell, Molina presenta una producció en què mostra les possibilitats de la tenora com un instrument versàtil i apte per a qualsevol aventura que es proposi, capaç d’adaptar-se a les particularitats del jazz i del New Age, i a les singularitats del fandango, del cant d’estil i de l’havanera. Músics: Jordi Molina, tenora; Joan Díaz, teclats; Franco Molinari, contrabaix; Ramon Prats, bateria. Aquest espectacle és gratuït i forma part del cicle “Música als parcs 2019. Sons de la Mediterrània”.

Els dissabtes, la Tartana, una foodtrack de gastronomia del territori, oferirà servei de bar i alguna cosa per picar des d’una hora abans de l’espectacle. Tots els espectacles són gratuïts. En els espectacles d’aforament limitat es recomana reservar les entrades a p.montesquiu.bisaura@diba.cat - tel. 938 529 234.

Per a més informació, podeu descarregar-vos el programa aquí.

Una mica d’història

La primavera del 2017, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Parc del Castell de Montesquiu van iniciar aquest recorregut artístic amb el "Cicle de música i poesia a la Cabanya del Castell", una aposta per una programació cultural d’espectacles de petit format i de qualitat que complementés les diferents propostes i que, en els darrers anys, s’han anat consolidant de la mateixa manera com ho han fet les activitats de descoberta de la natura, les visites teatralitzades o el festival "Música a la gespa", del juliol.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Montesquiu, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental,