Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Publicador de continguts

Montnegre-Corredor
També torna a oferir servei el Centre d'Informació del Santuari del Corredor

El Centre d'Informació de Vallgorguina reprèn l'activitat i es trasllada al Museu del Bosc i la Pagesia

$urlFileEntry

Museu del Bosc i la Pagesia. Autor: XPN

27/07/2020

A partir del dissabte 1 d'agost, el Centre d’Informació de Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor, reobre portes si bé canvia d’ubicació i es trasllada al Museu del Bosc i la Pagesia. La represa de l'activitat es fa seguint les mesures adequades i d'acord amb un protocol post COVID-19, que s’aplica als usuaris i al personal de l'equipament. També l'1 d'agost torna a oferir servei el Centre d’Informació del Santuari del Corredor.

El Centre d’Informació de Vallgorguina reprèn l’activitat en un nou emplaçament. Si fins ara s’ubicava al baixos d’un edifici immoble, seu també de l’Oficina del Parc del Montnegre i el Corredor, al carrer de l’Església, 13, a partir del dissabte 1 d'agost es trasllada al Museu del Bosc i la Pagesia. L’activitat s’oferirà seguint un protocol post COVID-19, tant per als usuaris com per al personal del Punt d'Informació.

Els horaris d’atenció del Punt d’Informació al Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina són dissabtes, diumenges i festius de les 10 a les 14 h, el telèfon és el 936 699 439 i el correu electrònic p.montnegre.vallgorg@diba.cat. L’equipament ofereix al visitant la informació general del Parc del Montnegre i el Corredor a més de ser el punt de sortida de diversos itineraris senyalitzats.

Per la seva banda, el Museu del Bosc i la Pagesia, equipament municipal, se centra en la memòria col·lectiva i mostra el passat rural de Vallgorguina a partir de les eines utilitzades en els treballs al bosc i a pagès i el testimoni dels mateixos protagonistes a través de fotografies i audiovisuals.

La col·lecció del Museu es reparteix en dues plantes: la planta baixa dedicada a la pagesia (la vida i els valors a pagès, les eines utilitzades i els avanços tècnics, els cereals i la vinya) amb el pati exterior especialitzat en els animals de tir (usos, materials i parts del carro) i la primera planta centrada en el bosc i la natura (aprofitament i oficis com el del carboneig, peladors, bosquerols), vegetació, fauna i usos actuals (excursionisme).

Reobre el Centre d'Informació del Santuari del Corredor

També el dissabte 1 d'agost tornarà a oferir servei el Centre d'Informació del Santuari del Corredor, situat a Dosrius en un cobert al costat del santuari marià del Corredor, dins del recinte tancat que formen el santuari, la masoveria i l'equipament. L'horari d'atenció és dissabtes, diumenges i festius de les 10 a les 14 h. 

Trobareu tots els centres i punts d’informació del Parc del Montnegre i el Corredor en aquest enllaç

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montnegre-Corredor, general,