Montnegre-Corredor
La propera tindrà lloc el dissabte 11 de maig

El Parc del Montnegre i el Corredor ofereix rutes teatralitzades inclusives tot l'any

$urlFileEntry

Instant de la ruta. Autor: Oriol Clavera

06/05/2019

La Xarxa de Parcs Naturals treballa des de fa més de deu anys per fer més accessibles els espais naturals protegits i una bona mostra d’aquest objectiu són les rutes teatralitzades inclusives. Aquest mes d'abril ha començat la tercera edició de 'Camins. Un viatge pels cinc sentits', que es desenvolupa al santuari del Corredor i entorns, al Parc del Montnegre i el Corredor. Apunteu-vos-hi, són gratuïtes.

"Camins. Un viatge pels cinc sentits" és una iniciativa gratuïta (amb inscripció prèvia) plantejada per acollir tothom, infants i adults, si bé es facilita principalment l'accés i la participació de persones amb diversitat funcional.

La ruta, amb una extensió de poc menys d'un quilòmetre i mig, transita per part de l'itinerari SL-C 72 La plana del Corredor. Aquest itinerari no està adaptat, però la configuració amable del terreny el converteix en fàcilment transitable. De la mà de personatges singulars, "Camins" explora, en diferents parades, els cincs sentits (vista, tacte, oïda, gust i olfacte).

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l'expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre i les rutes teatralitzades donen vida al patrimoni natural, cultural i etnogràfic.

L’oferta de rutes teatralitzades inclusives es completa amb "Aigua. Un viatge pels cinc sentits", a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, al Parc Natural del Montseny, i "Emboscada. Un viatge pels cinc sentits", a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Totes tres s'ofereixen durant l'any en dates puntuals, normalment els dissabtes al matí. 

"Camins. Un viatge pels cinc sentits"

 

Dies programats: 13 d’abril, 11 de maig, 8 de juny, 6 de juliol, 14 de setembre i 13 d’octubre.

Preu: gratuït, però cal fer reserva.

Lloc: santuari del Corredor.

Distància: 1.450 m. Dificultat: baixa. Horari: es fa un passi, de les 12 a les 13 h.

Opcions: es pot sol·licitar tant un intèrpret de llenguatge de signes com el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat durant l’itinerari. Cal indicar-ho en el moment de fer la reserva.

 

Informació i reserves: tel. 937 855 461, de dilluns a divendres, de les 8.30 a les 17.30 h / 937 435 468, caps de setmana i festius de les 10 a les 14 h // a/e: rutesteatre@diba.cat.

 

Cal portar calçat adequat per caminar i roba adient per a l'època de l'any.

 

Les rutes teatralizades inclusives s'organitzen dins el marc del conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona i formen part de les activitats i serveis que treballen per facilitar l'accessibilitat de totes les persones als diversos espais protegits que formen la Xarxa de Parcs Naturals.

 

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web L'accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,