Montnegre-Corredor
Hi han participat una seixantena de voluntaris del Cercle

Jornada de formació contínua sobre l'alzinar mediterrani al Parc del Montnegre i el Corredor

$urlFileEntry

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris

16/09/2019

El 15 de juny i el 14 de setembre, una seixantena de voluntaris i voluntàries han pogut gaudir de dues sessions de formació a Can Bosc (Dosrius), al Parc del Montnegre i el Corredor. La jornada ha format part del 6è seminari del Pla de formació del Cercle de Voluntaris i s'ha centrat en l'alzinar mediterrani i en el projecte Life Biorgest.

 

En arribar a Can Bosc del Far, finca de la Diputació de Barcelona, al grup els esperava Joan Manel Riera, director de l'Escola de Natura del Corredor, el qual va explicar-los el funcionament d'un ecosistema tan conegut com és l'alzinar mediterrani i els secrets que amaga l'alzina per poder arribar a tenir un desenvolupament exitós en aquest medi.


Després d'una parada per esmorzar, Jordi Vayreda, investigador del CREAF, va ajudar els voluntaris a entendre què és un bosc madur i quines són les seves característiques principals. Vayreda també va oferir-los unes pinzellades del projecte Life Biorgest amb el qual es pretén aprendre el màxim de les dinàmiques d'aquests boscos en el nostre clima.


Després d'entendre tots els conceptes explicats a l'aula, els voluntaris van fer una passejada fins a l'Àrea d'esplai del Corredor, tot intentant identificar al seu pas les característiques d'un bosc madur. Tots van arribar a la mateixa conclusió: cap dels boscos que descobrien arribava a ser madur a causa de l'estreta relació que, històricament, ha tingut l'ésser humà amb el bosc. Activitats com el carboneig, els camps de cultius, l'extracció de llenya, etc. han realitzant modificacions constants en el medi i n'han trencat l'equilibri natural.
 

Si esteu interessats a conèixer el projecte de voluntariat del Cercle de Voluntaris, consulteu la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montnegre-Corredor, Relleu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Geologia, Hidrologia, Meteorologia, flora, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, Ponències,