La 5a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa amb format vídeo
V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny. Autora: Cori Comajoncosa
Després d’un any en què la pandèmia no va fer possible la realització del Concurs en el format presencial habitual, enguany el Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa i es fa amb suport vídeo. Hi ha les categories de primer plat, segon plat, postres i begudes, en què cal que l’ingredient o ingredients principals es produeixin o elaborin al Montseny. S’estableixen dues modalitats de premis per a cada categoria: a les dues millors receptes i als dos millors vídeos. El termini per participar finalitza el 30 de novembre.
El V Concurs de Receptes de la Biosfera s’adreça a totes les persones que resideixin dins del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny i cada participant pot presentar tantes receptes com desitgi en les categories primer plat, segon plat, postres i beguda.
Per participar-hi, caldrà que s'enviï un vídeo d’una durada màxima de 5 minuts en què es mostrin els ingredients, l’elaboració de la recepta, la persona que cuina i el plat acabat. Les receptes presentades al Concurs han de tenir com a ingredient principal o com a ingredients majoritaris aliments que es produeixin o elaborin al Montseny.
Els vídeos s’han d’enregistrar horitzontalment en alta definició (almenys 1920 x 1080 px de resolució) i presentar-se en format .mp4 o .mov. S’han d’enviar a través d'aquest formulari, i cal aportar, a més a més, la informació següent: les dades personals de les persones participants; la recepta completa (ingredients i elaboració); i tres fotografies del plat acabat en format JPEG original o amb una resolució mínima de 1600 x 1200 píxels a 300 dpi per poder imprimir, lliures de marques d’aigua o signatures.
El termini per presentar les receptes finalitza el dimarts 30 de novembre. S’estableixen dues modalitats de premis: a les millors receptes i als millors vídeos, i es premiaran tant les dues millors receptes com els dos millors vídeos de cada categoria (primer plat, segon plat, postres i beguda).
Els primers premis consistiran en un àpat per a dues persones en qualsevol dels restaurants acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Montseny i els segons premis consistiran en un lot de productes del Montseny. Podeu consultar aquí les bases de participació [PDF].
En aquest enllaç es poden consultar les edicions anteriors així com veure imatges dels plats guanyadors.
Patrimoni cultural immaterial del Montseny
La cuina tradicional d'una regió és l'expressió de segles de saviesa popular acumulada. És també un coneixement heretat que es refereix a l'ús dels recursos alimentaris i als seus valors nutritius i gastronòmics així com un tret essencial de la identitat d'una societat i d'un territori, que ens arrela al territori i que dona forma al nostre paisatge. D'acord amb això, el V Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny vol donar a conèixer les receptes tradicionals d'aquest territori, mantenir viva una part molt important de la nostra cultura i promoure, alhora, la producció i consum sostenibles d’aliments locals.
Per a més informació sobre aquesta i altres iniciatives vinculades al patrimoni cultural immaterial del Montseny, podeu consultar la web temàtica.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Montseny, Educació ambiental, Vídeos, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,