caes

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Altres En la 1a edició es van premiar Turisme Montseny i l'Associació de propietaris del Montseny

Es convoca la 2a edició dels premis 'Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental'

30/11/2022

Després de l’èxit de la 1a edició, la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera (RERB) ha convocat una nova edició dels 'Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental'. Amb ells, vol reconèixer aquelles empreses, organismes, entitats o persones que, dins l’àmbit d’una reserva de la biosfera, promouen la formació ambiental i la investigació, ajuden a la conservació del patrimoni natural i al desenvolupament socioeconòmic. El termini per optar-hi finalitza el 15 de desembre del 2022.​​​​​​​​​​​​​​

Per poder optar als premis Reconeixements, cal que les entitats participants tinguin la seu principal o desenvolupin les seves activitats en alguna de les reserves de la biosfera d'Espanya i han de complir els objectius indicats a cada categoria. Enguany, també s’estableixen dues modalitats. D’una banda, hi ha el II Reconeixement "Reserva de la Biosfera" i, d’una altra, el II Reconeixement de la Marca de Qualitat "Reserves de la Biosfera Espanyoles".

El II Reconeixement "Reserva de la Biosfera" vol guardonar aquelles empreses, associacions, organitzacions no governamentals, agents de desenvolupament, promotors, allotjaments turístics, activitats, centres educatius, entitats públiques o privades i tots aquells actors o organismes que es troben enclavats o desenvolupen accions i ofereixen serveis a les zones declarades reserves de la biosfera i que compleixen amb la funció de conservació del patrimoni natural, que promouen el desenvolupament socioeconòmic i que donen suport a la investigació, formació i educació ambiental.

Consta de les tres categories següents: II Reconeixement "Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental" en la conservació del patrimoni natural i cultural; II Reconeixement "Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental" en el desenvolupament econòmic i social sostenible, i II Reconeixement "Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental" en el foment de la investigació i educació.

D’altra banda, hi ha el II Reconeixement de la Marca de Qualitat "Reserves de la Biosfera Espanyoles", que s’adreça a aquelles empreses adherides a la Marca de Qualitat "Reserves de la Biosfera Espanyoles" i que a través de la seva activitat contribueixen a la promoció i conservació dels valors de la reserva.

Cal recordar que no hi podran optar aquelles entitats que en els dos anys anteriors a la data de presentació de la sol·licitud hagin estat sancionades per infraccions en matèria mediambiental i per optar al reconeixement de la Marca de Qualitat "Reserves de la Biosfera Espanyoles" cal estar prèviament adherit a la marca.

Per participar als reconeixements cal enviar el formulari de sol·licitud amb les dades i la documentació requerida fins al dijous 15 de desembre del 2022 a les 23.59 h. Hi haurà dos Reconeixements per categoria i es donaran a conèixer a partir de la setmana del 21 de desembre del 2022.​​​​​​

La 1a edició premia associacions de la Reserva de la Biosfera del Montseny

En la 1a edició dels "Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental", la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera Espanyoles (RERB) va premiar, en la categoria "Desenvolupament econòmic i social sostenible", l’Associació d’empresaris turístics del Montseny (Turisme Montseny) i l’Associació de propietaris del Montseny pel seu compromís mediambiental.

Les dues entitats participen de forma activa en el Grup de treball i en el Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Montseny i, per tant, en la presa de decisions sobre l’estratègia turística del Montseny. Més informació en aquesta notícia.

compartir

Font de la informació: Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera

Categoria: Educació ambiental, Montseny, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, Altres, Diputació de Barcelona, ODS, Educació ambiental, Notícies d'arreu, Educació ambiental,