Montseny
Amb la informació dels disset establiments distingits amb aquest segell de qualitat

S'actualitza el díptic sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Montseny

$urlFileEntry

Detall del díptic. Autor: XPN

09/01/2018

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny compta a l’actualitat amb disset empreses turístiques acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). El díptic recentment editat conté la informació i dades de contacte de tots ells, entre els quals hi ha restaurants, allotjaments, educació ambiental o museus, així com un mapa amb la seva localització.

La Carta Europea de Turisme Sostenible és un reconeixement d'abast europeu, gestionat per la Federació Europarc, que assegura que l'ús turístic del Parc es desenvolupa de forma compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius que pot causar el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que aquesta activitat genera.

 

En una primera fase, és el territori mateix que s'acredita, mitjançant la presentació d'una estratègia turística sostenible participada i consensuada amb els agents implicats en l'oferta turística de la zona, cosa que el Parc Natural del Montseny aconseguí l’any 2011.

 

En una segona fase, són les empreses turístiques del territori les que s'acrediten després d'un procés de concreció de compromisos per avançar en un model de turisme sostenible i assegurar la seva vinculació amb el Parc.

 

Al Montseny, el desembre del 2014 un primer grup de deu empreses format per ADEMC, l’Hostal Bell-lloc, Educa Viladrau, el Romaní de Breda, la Fonda Montseny, Apartaments cal Ferrer, La Morera, Aprèn Serveis Ambientals, Can Cuch i el Bellver-l'Agustí, van aconseguir l’acreditació CETS, renovada precisament fa escasses setmanes

 

Dos anys més tard, el desembre del 2016, un segon bloc de set empreses -La Casanova de Sant Miquel, Restaurant Can Candelich, Ecosalgot, Muralles.cat, Hotel Ripoll, Aparthotel Som l’Om i Viladraueducacio- va adherir-se també a la Carta Europea de Turisme Sostenible, fins a arribar a les disset actuals.

 

Aquest nou díptic presenta les disset empreses acreditades, dades de contacte i un mapa amb la seva localització i una breu explicació sobre aquest reconeixement europeu. El trobareu als diversos centres i punts d'informació del Parc Natural. També us el podeu descarregar en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Educació ambiental,